Gazete Vatan Logo

FETÖ'cüler 6 saatte çark etti

Samsun’da tutuklanan FETÖ’nün polis şefi, örgütün 15 Temmuz gecesi darbe mesajını “Tango” üzerinden verdiğini söyledi. FETÖ’cüler saat 22.00’de haberleşme ağı üzerinden “Askerlerin müdahalesine yardımcı olun” mesajı gönderdi. Darbe girişimi başarısız olunca bu sefer, “Darbe girişiminin cemaatle ilgisi yok deyin” talimatını vermiş.

FETÖ'cüler 6 saatte çark etti

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklanan ve FETÖ'nün Bafra Emniyeti “komiserler imamı” olduğunu ifade eden bir polis şefi, örgütün haberleşme ağını deşifre etti. Polis şefi ifadesinde, FETÖ'nün kullandığı haberleşme programlarını tek tek anlattı.

BYLOCK'TAN SONRA EAGLE

Polis şefi ifadesinde özetle şunları kaydetti: “Toplantı esnasında hepimiz Google Play üzerinden ByLock programını indirdik. Bylock'tan sonra Eagle isimli programımı indirmemizi söylediler. Bu program Google Play'dan indirilemiyordu. Metin abi kendi bilgisayarından yükledi bu programı bize. Bu progmanı 2014 yılı Ağustos ayından 2015 yılının başlarına kadar kullandık. 2015 yılı başlarında Telegram'a geçtik. Daha sonra Eagle kullandık.

DARBE MESAJI TANGO'DAN

Darbe girişimini televizyondan öğrendim. Bunun üzerine hemen FETÖ Samsum İl Komiserler İmamı olan Yavuz'a kullandığımız Tango programından 'abi ne oluyor, Türkiye'de' diye mesaj attım. O da 'darbe oluyor' mesajı attı. Saat 22.40 ve 22.50 sularında 'Değerli abiler şu an askerler yönetime müdahaleye başladı. Direnenlerin direncini kırsınlar, özellikle özel harekat ve çeviktekiler askere teslimiyet göstersin. Menfilerin direnci kırılsın. Herkese ulaşalım' şeklinde mesaj gönderdi. Bu mesajı görünce şok oldum. Bu kendi grubumdan veya diğer grup abisi arkadaşlardan kimseye göndermedim. Cemaat olarak bildiğim ve hizmetinde bulunduğum oluşumun bir terör örgütü olduğunu anladım.”

Haberin Devamı

BAŞARISIZ OLUNCA “TİYATRO” YALANI

“Sabaha kadar televizyondan gelişmeleri takip ettim. Sabah 4 civarında bu darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanacağı anlaşılınca Yavuz bana 'Bu darbe girişiminin cemaatle bir ilgisi yok. Bu Hükümet tarafından düzenlenen bir tiyatrodur' şeklinde darbe girişimini cemaatin planlamadığını anlatan birçok mesaj daha gönderdi. Ancak ben ilk mesajı gördükten sonra kendisine bir daha cevap bile vermedim. Bu darbe girişiminin cemaat tarafından yapıldığına emin oldum.” (Yeni Şafak)