Gazete Vatan Logo

FETÖ'cü yüzbaşı Burak Akın serbest bırakıldı

FETÖ'cü olduğunu itiraf ederek teslim olan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler'in koruma subayı Yüzbaşı Burak Akın ile onun itirafları sonucu gözaltına alınan yüzbaşılar Fuat Söylemez ve Abdülkadir Koçyiğit adli kontrol şartı ile serbest bırakılmak üzere nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Üç isim de adli Kontrol şartı uygulanarak serbest bırakıldı.

FETÖ'cü yüzbaşı Burak Akın serbest bırakıldı

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine giderek, FETÖ üyesi olduğunu itiraf etmesinin ardından gözaltına alınan ve sorgulanan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Güler'in koruma subayı Akın ikinci kez adliyeye götürüldü. Adliyeye 5 Ocak'ta sevk edilen ve fotoğraf teşhisinin ardından ek gözaltı süresi alınarak geri gönderilen Akın, işlemlerin tamamlanmasının ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü polislerince Ankara Adliyesi'ne getirildi. Akın'ın ifadeleri doğrultusunda gözaltına alınarak sorgulanan Özel Kuvvetler Komutanlığında (ÖKK) görevli yüzbaşı Fuat Söylemez ile Genelkurmay Başkanlığında görevli yüzbaşı Abdülkadir Koçyiğit de adliyeye sevk edildi.

ETKİN PİŞMANLIKTAN YARARLANMAK İSTEDİ!
Burak Akın'ın, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca 22 Aralık 2017'de FETÖ'nün Jandarma Genel Komutanlığındaki mahrem yapılanmasına ilişkin soruşturmanın ardından teslim olduğu ileri sürülmüştü. Darbe girişimi sırasında FETÖ'cülere direndiği gerekçesiyle madalya da alan yüzbaşı Akın, darbe girişimi gecesi dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak ile Genelkurmay karargahına gelmişti. Komutan Çolak, derdest edildiği alanda darbeci askerler tarafından vurulmuştu. Emniyetteki sorgusunda etkin pişmanlıktan yararlanmak istediğini söyleyerek itiraflarda bulunan Akın'ın ifadesinde, "Darbe yaptıklarını görünce bunlardan ayrıldım. Ancak beni rahat bırakmadılar. Firar edenler sürekli arayarak benimle irtibat kurmaya çalıştılar. Ama ben hep kaçtım, görüşmek istemedim." dediği belirtilmişti.
SERBEST BIRAKILDILAR
Adli Kontrol şartı uygulanarak serbest bırakılmaları istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza hakimliğine sevk edilen Burak Akın, Fuat Söylemez ve Abdülkadir Koçyiğit serbest bırakıldı.
MADALYA VERİLMİŞTİ!
Akın, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında FETÖ'cü darbecilere direndiği için madalya almıştı. 27 Aralık 2017'de FETÖ'ye üye olduğunu söyleyerek emniyete teslim olan Akın, emniyetteki sorgusunda etkin pişmanlıktan yararlanarak itirafçı olmak istemişti. Akın'ın ifadeleri doğrultusunda Özel Kuvvetler Komutanlığında görevli Yüzbaşılar Fuat Söylemez ile Abdülkadir Koçyiğit de FETÖ'ye üye oldukları gerekçesiyle emniyet mensuplarınca gözaltına alınmıştı. Akın, emniyetteki sorgusunda FETÖ üyesi olduğunu belirterek, "Darbe yaptıklarını görünce bunlardan ayrıldım ama beni rahat bırakmadılar. Firar edenler beni sürekli aradılar ve irtibat kurmaya çalıştılar. Ben, onlardan hep kaçtım, görüşmek istemedim. Darbe girişimi sırasında başımdan vurulmak istedim ancak emeklediğim için mermi dizime isabet etti. Bana katalog evliliği yapmamı önerdiler. Ben bunu kabul etmedim, bu sebeple onlar tarafından dışlandım" ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı