Gazete Vatan Logo

FETÖ’cü kaymakamlar vatan nöbeti tutmuş!

FETÖ’den gözaltına alınan kaymakamlardan Bayır ve Karal’ın, darbe girişiminden sonra FETÖ karşıtı gösterileri organize edip yürüyüşlere katıldıkları ortaya çıktı

FETÖ’cü kaymakamlar vatan nöbeti tutmuş!

Önceki gün FETÖ’nün mülki amirlerine operasyon yapılmış ve 5 kişi gözaltına alınmıştı. Bunlardan ikisi de Van Saray Kaymakamı ve Van Saray Belediyesi Kayyumu İbrahim Bayır ile Van Özalp eski kaymakamı ve kayyumu Serdar Karal’dı. Terör suçlamasıyla görevden alınan DBP’li eski belediye başkanlarının yerine vekaleten kayyum olarak getirilip görevleri süresince belediyede çalışan bir çok kişiyi terörle bağlantılı oldukları gerekçesiyle işten uzaklaştıran iki kaymakamın gözaltına alınması şaşkınlıkla karşılanırken, iki şüphelinin 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ‘Demokrasi’ mitinglerini organize ettiği ve FETÖ’yü lanetlediği fotoğraflar ortaya çıktı.

Mülkiye yapılanması

FETÖ şüphelisi iki kaymakamın, kendilerini deşifre etmemek için bu yolu seçtikleri iddia edilirken iki kaymakamın FETÖ’nün “mülkiye büyük bölge yapılanması” üyesi oldukları emniyet tarafından verilen bilgiler arasında yer alıyor. 2 kaymakam ile birlikte açığa alınan Kilis Vali Yardımcısı Muhammet Kaya ile Muş’un Hasköy Kaymakamı Ahmet Özkan’ın da aralarında bulunduğu 5 kişinin ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenilirken, şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada çok sayıda dijital materyale de el konuldu.

Haberin Devamı