Gazete Vatan Logo

FETÖ'cü iş adamları yaşlı kadını kandırıp 37 arsasını almışlar

ADANA'da Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 35'i tutuklu 14'ü firari 103 iş adamı hakkında 25 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları istemiyle dava açıldı.

FETÖ'cü iş adamları yaşlı kadını kandırıp 37 arsasını almışlar

İddianameye yansıyan bir detaya göre örgüt üyeleri okuma yazması olmayan bir kadına ait 37 arsayı dolandırıcılık yöntemiyle elinden alarak örgüte ait Çukurova Eğitim Vakfı'na bağış yaptığı ortaya çıktı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında örgüte finans sağladıkları iddia edilen işadamları hakkında adli işlem yapıldı. Cumhuriyet Savcısı aralarında ünlü iş adamlarının da olduğu 35'si tutuklu 14'ü firari 103 işadamı hakkında 'terör örgütüne üye olmaktan' 15 yıl, 'terör örgütüne finans sağlamak' suçundan da 10 yıl olmak üzere toplam 25'er yıl hapis cezası ile cezalandırılmaları istemiyle 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı.

İDDİANEMEDEN DETAYLAR

Savcı iddianamesinde Burç Okulları, örgütün Adana il yapılanması içerisinde faaliyet gösteren vakıf ve dernekler, nitelikli dolandırıcılık, toplantılar ve Bank Asya aracılığıyla örgüte finans desteği sağlandığını belirtti. İddianamede yer alan gizli tanık ifadelerine göre, bazı iş adamları cemaatte faaliyette bulunmaya başladıktan sonra anormal bir şekilde büyüdüklerine dikkat çekildi.

Haberin Devamı

ARSAYI YAŞLI KADINDAN ALDILAR

İddianamede yer alan bir detaya göre, okuma yazması olmayan Ayşe Ulubaş'a kendisine ait bir arsaya okul yapılması nedeniyle belediye bu arsaya karşılık 37 farklı arsa verildi. Bu duruma itiraz eden kadın ve oğulları konuyla ilgili yargıya başvurmak istedi. Ancak davaya bakacak avukat bulunamadı. 2006 yılında kendisini öğretmen olarak tanıtan bir kişi Ayşe Ulubaş'ın evine giderek arsa ile ilgili sorular sordu. Ayşe Ulubaş'tan durumu öğrenen şahıs bir avukat getireceğini söyleyerek evden ayrıldı. Bir kaç gün sonra Ayşe Ulubaş'ın kapısını kendisini avukat olarak tanıtan Ruhi Hallaçoğlu çaldı. Arsa ile ilgili işlemlerle ilgileneceğini söyleyen Hallaçoğlu, yaşlı kadını notere götürerek vekalet aldı. Zaman zaman Ayşe Ulubaş'ın oğulları avukatı arayarak davanın durumu hakkında avukatla görüştü. Avukat sürekli davanın devam ettiğini söyledi. Ailenin bir komşusunun arsalardan birini satın almak istemesi üzerine tapuya giden aile, arsaların vakıf adına bağış yapıldığını öğrendi. Avukatın ofisine giden aile durumu sordu. Bunun üzerine avukat Hallaçoğlu iddiaya göre aileye "Ayşe Teyze hayır yaptı, hayrını Allah kabul etsin" dedi. Savcı söz konusu arsanın Çukurova Eğitim ve Kültür Vakfı'na bağışlandığını vurguladı.

Haberin Devamı

TOPLANTILAR ORGANİZE ETTİLER

Savcı, Yağmur Mobilya'nın sahibi Yağmur Akkülah, Adana'nın en büyük unlu mamulleri restoranlarını sahibi Ali Koçaklı, Süvari Giyim'in sahibi Ahmet Coşkun, Sunar Grup'un sahibi Hüseyin Nuri Çöm, Erciyes İnşaatın sahibi Muammer Bedük'ün örgütün Adana il yapılanması içerisinde mütevelli heyetinde yer aldıklarını kaydederek bu iş adamlarının örgüt adına gruplar halinde toplantılar düzenleyip finansal destek sağlanması amacıyla himmet, kurban, bağış, gazete aboneliği, burs gibi paraların toplanmasını sağladıklarını vurguladı. Bu iş adamlarının örgüte yüklü miktarlarda bağışlar yaptığının altı çizen savcı, ayrıca Ali Koçaklı'nın toplantılarda himmet adında toplanan paraların aklanma sürecinde görev aldığını belirtti. Öte yandan aynı dosyada sanık olan Betül Karadut'un de firari sanık Kemal Eli Bal'ın yurt dışı hesaplarına yüklü miktarda Türk lirası ve döviz yatırdığı belirlendiğini kaydeden savcı, bazı iş adamlarının örgüte bağlı elemanların kamu kurumlarına yerleştirilmesi konusunda görev aldıkları, bazı işadamlarının da 15 Temmuz'dan sonra ellerine Türk bayrakları alarak darbe karşıyı gibi görünmeye çalıştığı vurgulandı.

Haberin Devamı