Gazete Vatan Logo

FETÖ’cü albay onun adını kullanmış!

Erdal Öztürk’ün tahliyesi kararında, emniyet müdür yardımcılarını tehdit edenin Albay Şahin olduğu kaydedildi. Şahin telefonda “Ben Korgeneral Öztürk” demiş

FETÖ’cü albay onun adını kullanmış!

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul’daki “ana darbe” davasında, tutuklu sanık dönemin 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Erdal Öztürk’ü tahliye etti. Mahkeme, sanık Öztürk’ün tahliye gerekçesini açıkladı. Gerekçede, sanık Erdal Öztürk’ün, 15 Temmuz 2016’daki darbe kalkışması ve cunta faaliyetleri ile alakalı olarak söz konusu eylemleri planlama veya icra aşamalarına katıldığına, aynı şekilde sözde sıkıyönetim ve atama listelerinin oluşturulmasında dahli olduğuna dair bir tespite ulaşılamadığı kaydedildi.

Canlı yayına bağlandı

Gerekçede, Öztürk’ün kalkışmanın başladığı zaman diliminde Antalya Side’de tatilde olduğu ve 15 Temmuz gecesi saat 00:56’da gerçekleştirdiği telefon görüşmesiyle darbeye karşı emir verdiği ve sonrasında da TGRT’de canlı yayına bağlanarak bu yönde emir duyurduğu kaydedildi. Gerekçede şu tespite de yer verildi: “Saat 21:14 - 24:00 saatleri arasındaki zaman diliminde İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcılarından bir kısmını arayarak, kendisini sözde İstanbul Sıkıyönetim Komutanı Erdal Öztürk olarak tanıtmak suretiyle hukuka aykırı sözde sıkıyönetim emrine itaat edilmesi, aksinin sorumluluk doğuracağı minvalindeki tehdit içerikli konuşmanın Maltepe 2. Zırhlı Tugay Karargahı’nda kurulu sabit telefon hattından Öztürk tarafından gerçekleştirilmeyip, aksine firari sanık Uzay Şahin tarafından gerçekleştirildiği hususunun o tarihte Tugay MEBS Bölük Komutanlığı’nda görevli Astsubay Başçavuş Murat Akkaya’nın ifadeleri, diğer sanık savunmaları, ses kaydı üzerinde İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı Adli Bilişim İhtisas Dairesi’nin 23 Ocak 2017’te ses analiz raporu, HTS kayıtları, baz verilerinden anlaşılmıştır.”

Haberin Devamı