Gazete Vatan Logo

Fethullah ismini Ömer Halis olarak değiştirecek

Batman'ın Gercüş ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) elebaşı ile aynı adı taşımak istemeyen 26 yaşındaki Fetullah Özsunar, 15 Temmuz gecesi darbeci general Semih Terzi'yi öldüren şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in adını almak için girişimde bulundu.

Özsunar, Gercüş Nüfus Müdürlüğüne başvurusunda, isminin "Ömer Halis" olarak değiştirilmesini talep etti. Özsunar'ın işleme konulan dilekçesi, değerlendirilmek üzere Gercüş Asliye Hukuk Hakimliğine gönderildi.

Özsunar, yaptığı açıklamada, 15 Temmuz akşamındaki darbe girişiminde, Özel Kuvvetler Komutanlığını ele geçirmeye çalışan cuntacı Tuğgeneral Semih Terzi'yi vurarak, darbenin başarıya ulaşmasını engelleyen demokrasi kahramanı şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in adını almak istediğini belirtti.

Ülkenin kaderini değiştiren şehidin ismini taşımaktan gurur duyacağını dile getiren Özsunar, "15 Temmuz darbe girişiminden itibaren terör örgütü elebaşı ile aynı ismi taşımama kararı aldım. Devletimizin ve milletimizin kaderini değiştiren kahraman Ömer Halisdemir'in ismini taşımak istediğim için bu adı seçtim." dedi.

2 kişi daha başvuru yaptı

Öte yandan, nüfus müdürlüğüne başvuru yapan Fetullah Soyvural ile Fetullah Bağcı da aynı gerekçeyle isimlerini değiştirmek istedi.

Gerçüş İlçe Nüfus Müdürü Ahmet Seçkin, terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen ile aynı ismi taşımak istemeyen 3 vatandaşın isim değişikliği talebinde bulunduğunu belirterek, talepleri Gercüş Asliye Hukuk Hakimliğine ilettiklerini dile getirdi.

Haberin Devamı