Gazete Vatan Logo

Fethiye’de‘gulyabani’ nöbeti!

1 metre boylarında maymun benzeri bir canlı gördüklerini iddia eden köylüler, 15 gündür korku ve merakla geceleri nöbet tutuyor

Fethiye Esenköy Bademlik Mahallesi’nde, görüldüğü öne sürülen maymun benzeri canlı yüzünden köylülerin uykusu kaçtı. Köy meydanında geceleri nöbet tutan köylüler, ’gulyabani’adını verdikleri canlıyı anlata anlata bitiremiyor. Köyde yayılan dedikoduların ardından geçen pazar günü garip canlıyı gördüğünü öne süren M. Aydın Karagöz, şunları söyledi:

“Pazar gecesi merak edip arkadaşlarla su kanalının yakınlarına gittik. Tepeden taşlar geliyordu, çığlıklar vardı. Arkadaşlar korkup kaçmaya başladı. Ben kaldım. Daha sonra beyaz ışıklar arasında kıllı ve maymuna benzeyen bir şeyin üzerime doğru geldiğini gördüm. O sıra can havliyle kendimi arabanın içine attım. Daha sonra köylüler yanıma geldi. Ama ortalıkta hiçbirşey yoktu. Burada büyüklerimizin dediğine göre eskiden yatır varmış. Eski Likya- Roma zamanından kalma mezarların olduğu da söyleniyor. Büyüklerimiz ‘bu mezar bekçisi bir ruh olabilir’dediler.”