Gazete Vatan Logo
Magazin Festivaller için yola çıkıyoruz

Festivaller için yola çıkıyoruz

Bu yıl dünyaca ünlü müzisyenleri ülkemizde izleyeceğiz... Ama bazı gruplar ne yazık ki turne programına Türkiye’yi eklemedi. Tatil programını hala yapmamış olanlar ve müzik festivallerine göre rota belirmek isteyenler için önerilerim olacak. İşte yıllar sonra bile unutamayacağınız anılar size verecek olan Avrupa’da dikkat çeken festivaller...

Festivaller için yola çıkıyoruz

Mad Cool

(12-14 Temmuz)

İspanya’nın Madrid şehrinde düzenlenen Mad Cool şüphesiz Avrupa’da bu yıl en iyi line up’a sahip festival. Pearl Jam, Tame Impala, Kasabian, Justice, MGMT, Arctic Monkeys, Jack White, Massive Attack, Franz Ferdinand, Snow Patrol, Alice In Chains, Depeche Mode, Queens of The Stone Age, Nine Inch Nails, Dua Lipa ve daha birçokları... Her gün ayrı bir heyecan halinde. Festivalin biletleri tükendi ama VIP günlük biletleri hala satışta. Şehrin tam ortasında olduğundan festivale gidiş ve dönüş bir hayli kolay. Gidenlerin altını çizdiği nokta ise sahnelerdeki ses kalitesinin mükemmel olması. Bu yıl festival kabuk değiştirip alanını büyütmüş o yüzden sahneler arası mekik dokurken kondisyonlu olmak şart.

Sziget Festival

(8-15 Ağustos)

Macaristan’ın Budapeşte kentinde gerçekleşen Sziget, Türklerin de yoğun bir katılımda olduğu festivallerden. Euro geçmeyen nadir Avrupa şehirlerinden birinde gerekirse kamplı kalıp günlerce müzik ile ile iç içe kalacağınız bir festival. Arctic Monkeys, Dua Lipa, Gorillaz, Kendrick Lamar, Kygo, Lana Del Rey, Mumford & Sons, Liam Gallagher, Bastille, Lykke Li, The War on Drugs, Nick Murphy fka Chet Faker, Gogol Bordello, King Gizzard & The Lizard gibi onlarca sanatçı sahnede. Aynı zamanda ülkemizden Ezhel ve Baba Zula da bu dünyaca ünlü festivalde hayranları ile bir araya gelecek. “Özgürlükler adası” olarak adlandırılan festivalde irili ufaklı onlarca sahne var. Ve asla bitmeyecek bir partinin içinde gibisiniz. Çılgın bir eğlenceye ihtiyacınız varsa bu festivali es geçmeyin deriz.

Haberin Devamı

Øya Festival

(7-11 Ağustos)

Norveç’in Oslo kentinde özel bir müzik deneyimi için asla kaçmayacak festivallerden biri Øya... Kendrick Lamar, Arctic Monkeys, Lykke Li, Arcade Fire, Patti Smith, Fever Ray, St. Vincent, Charlotte Gainsbourg gibi muhteşem bir line up sunuyor. Özellikle alternatif müzik tutkunları için adeta kaçırılmayacak isimler. Festivalin ana teması ise bir bakıma müzikle rahat ve huzurlu anlar yaşamanız.

Nos Alive

(12-14 Temmuz)

Portekiz’in Lizbon şehrinde gerçekleşen Nos Alive, yine şaşırtmıyor ve line up’ı ile oldukça kuvvetli bir festival deneyimi sunuyor. Arctic Monkeys, Nine Inch Nails, Queens of the Stone Age, The National, Two Door Cinema Club, Rag ‘N’ Bone Man, Pearl Jam, Jack White, Franz Ferdinand, Alice in Chains gibi isimler festivalin çeşitlilikle dolu farkını da ortaya koyuyor. İlham bırakıcı şehir Lizbon’u da görme şansını es geçmemek için bu festivali planlarınız arasına koyabilirsiniz. Sahile sıfır bir alanda gerçekleşen festivalde sanatçıların en iyi performanslarını gerçekleştireceğine dair hiç şüpheniz olmasın.

Haberin Devamı

Lowlands

(17-19 Ağutos)

Hollanda’nın Biddinghuizen şehrinde gerçekleşen Lowlands’ı daha önce deneyimlemiş biri olarak ulaşım ve festival alanındaki ses kalitesini her daim överim. Gorillaz, Kendrick Lamar, N.E.R.D, The War on Drugs, Dua Lipa, Bonobo, Patti Smith festivalin yıldızları... Tabii komedi sahneleri, lezzeti bol yemek kabinleri, her zaman dans eden Hollandalılar arasında yıldızların altında kocaman bir ormanın içinde müzikle bir olma şansı veriyor.

Haberin Devamı

Rock Werchter

(8-9 Temmuz)

Belçika’nın Werchter kasabasında gerçekleşen Rock Werchter, kuzeyin tasarımdaki kusursuzluğunu ses dizaynından sahne tasarımına kadar festivalcilere sunuyor. Festival Alice In Chains, Arctic Monkeys, CHVRCHES, Franz Ferdinand, Gorillaz, Jack White, Marshmello, MGMT, Nick Cave And The Bad Seeds, Nine Inch Nails, Noel Gallagher’s High Flying Birds, Pearl Jam, Queens Of The Stone Age, The Vaccines gibi isimleri ağırlayacak. Line up’ında dün ve bugünün önemli isimlerinden müthiş bir karma kuran festival, türler arası dengesi ile de kendine hayran bırakıyor. İster kamplı isterseniz kasabada yer alan otellerde kalabilirsiniz.

Lollapalooza Berlin

(8-9 Eylül)

Almanya’nın başkenti Berlin’de festival deneyimi nasıl olur merak ediyorsunuz Lollapalooza sizlik olabilir. Bu yıl The Weeknd, Kraftwerk 3D, Imagıne Dragons, K.I.Z, The National, David Guetta, KYGO, Armin Van Buuren, Liam Gallagher, Ben Howard sahnede. Ben geçen yıl festival çıkışında kalabalıktan üç buçuk saate yakın şehir merkezine dönmeye çalıştım. Ama bu sefer festival iki farklı metroya da yakın olan Olympiapark Berlin’de. Ama ses kalitesi ve grupların performansı Berlin’in havasından olsa gerek bu festivalde kusursuz.

Haberin Devamı

Primavera Sound

(30 Mayıs-3 Haziran)

İspanya’nın Barselona şehrinde gerçekleşen festival bu sene A$AP Rocky, Arctic Monkeys, Beach House, Björk, Bella and Sebastian, Charlotte Gainsbourg, CHVRCHES, Fever Ray, Grizzly Bear, HAIM, Jane Birkin sings Birkin Gainsbourg Symphonic, Lykke Li, Lorde, The National, Nick Cave And The Bad Seeds, The War On Drugs gibi önemli müzisyenleri ağırlıyor. Primavera aynı zamanda şehirle iç içe bir festival. Dünyanın birçok ülkesinden gelen müzikseverler sahneler arası dolaşırken günü müzikle aydınlatıyor. Primavera’ya gidecekseniz eğer tüyo, kesinlikle arkalardan konserleri izlemeye kalkışmayın. Ses seviyesi çok düşük olabiliyor. Festivalde önemli konserler akşam üzeri 6 gibi başlıyor. Gündüz Barselona sahillerinin de tadını çıkarıyorsunuz. Aynı zamanda iki önemli sahne karşılıklı en önde konser izlerken, diğer sahnedeki konser için bir anda en arkada kalabiliyorsunuz. Festivali kapatmasıyla ünlü DJ Coco’nun günü aydınlatan setini asla kaçırmayın. Bu aynı zamanda bir ritüel gibi de...

Roskilde Festival

(30 Haziran-7 Temmuz)

Danimarka’nın ufak bir kasabası Haziran ayının sonlarına doğru hareketlenip dünyadan birçok ziyaretçinin konakladığı bir yer haline geliyor. Roskilde, müzikte son dönemde nelerin yükselişte olduğunu açık bir şekilde gösteren festivallerden. Eminem, Bruno Mars, Gorillaz, Nick Cave & The Bad Seeds, Nine Inch Nails, Massive Attack, Dua Lipa, Charlotte Gainsbourg, Fever Ray, Interpol, St. Vincent gibi isimler zaten bu festivale gitmek için yeterince motive değil mi? Kamp seçeneği de sunan festival, aynı zamanda sanatsal etkinliklerle katılımcılarına her an dolu dolu bir program sunuyor.