Gazete Vatan Logo
Magazin Festivalin en şık gecesi!

Festivalin en şık gecesi!

75. Venedik Film Festivali’nin merakla beklenen gerilim-korku filmi Suspiria’nın galası önceki gün Venedik’te gerçekleşti. Filmin birbirinden ünlü oyuncuları kırmızı halıda adeta şıklık yarışına girdi

Festivalin en şık gecesi!

75. Venedik Film Festivali görkemli yapımların galaları ile başladı. Bu sene Altın Aslan ödülü için 21 yapım yarışıyor. Luca Guadagnino’nun Dario Argento’nun 1977 yapımı, derinlerden gelen işaret anlamını taşıyan korku klasiği ‘Suspiria’sını yeniden yorumlandığı aynı adlı filmi, festivalin dikkat çeken yapımları arasında gösteriliyor. Kadrosunda Oscar ödüllü usta aktris Tilda Swinton, Dakota Johnson, Chloe Moretz, Mia Goth, Jessica Harper, Angela Winkler ve Sylvie Testud yer aldığı filmin yönetmen koltuğunda ise İtalyan sinemacı Luca Guadagnino var. Filmin prömiyeri önceki akşam Venedik’te gerçekleşti.

Filmin başrollerindeki Dakota Johnson, saten ve kırmızı Christian Dior bir elbise giyerken 21 yaşındaki Moretz, ise çiçek desenli gayet rahat bir elbiseyi tercih etmişti. Hiç şüphesiz tarzı ile sınırları zorlayan isim ise Tilda Swinton oldu. Usta oyuncu minimal bir kırmızı elbise ile çizgisinden ödün vermedi. Gecenin en dikkat çeken ismiyse filmin müziklerine imza atan Thom Yorke oldu. Uzun zaman sonra bir galada boy gösteren müzisyen geceye 34 yaşındaki İtalyan oyuncu sevgilisi Dajana Roncione ile katıldı. İkili objektiflere adeta aşk pozları verdi.

Haberin Devamı