Gazete Vatan Logo
Magazin Festival için geri sayım

Festival için geri sayım

Festival için geri sayım

İKSV tarafından 35’incisi gerçekleşecek olan İstanbul Film Festivali, bu yıl on ikinci kez Akbank’ın desteğiyle 7-17 Nisan tarihlerinde şehre iz bırakmaya hazırlanıyor. Festival biletleri satışa çıktı. İşte şehrin en iddialı festivalinde öne çıkan yapımlar...

Gökdelen (High-rise)

Yönetmen:

Ben Wheatley

Oyuncular:

Tom Hiddleston,

Jeremy İrons,

Sienna Miller

İngiliz sinemasının harika çocuğu Ben Wheatley’nin yeni filmi Gökdelen, kült yazar J.G. Ballard’ın aynı adlı romanından uyarlama. Film, hikayenin geçtiği 70’lerin distopya havasını yansıtan bir bilimkurgu; dünyadan soyutlanmış bir gökdelende lüks bir yaşam süren genç bir doktor hakkında. Doktorun başta memnuniyetle uyum sağladığı bu düzen, eşitsizliği göstermeye çalışan bir belgeselci tarafından bozulur.

Brooklyn

Yönetmen:

John Crowley

Oyuncular:

Saoirse Ronan, Domhnall Gleeson, Emory Cohen, Jim Broadbent

Sundance’te yaptığı prömiyerin ardından yılın en çok ses getiren filmlerinden biri olacağının sinyallerini veren ve üç dalda Oscar’a aday olan Brooklyn, 1950’lerde dünyanın cazibe merkezi New York’a gelen İrlanda göçmeni genç Ellis’in hikâyesini anlatıyor. Ellis, Brooklyn’de yaşamı için beyaz bir sayfa açarken, hayatını değiştirecek yeni bir aşka tutuluyor.

Haberin Devamı

Bir Kadın Bir Erkek (Un+Une)

Yönetmen:

Claude Lelouch

Oyuncular:

Jean Dujardin, Elsa Zylberstein, Christophe Lambert, Alice Pol

Fransız sinemasının ustalarından Claude Lelouch, bir kez daha kadın-erkek ilişkileri üzerine bir hikâyeyle karşımızda. Oscar ödüllü Jean Dujardin’in canlandırdığı Antoine, dünyaca ünlü bir film müziği bestecisidir. Hindistan’da çekilecek bir filmin müziklerini yapması için davet alır. Her şeyi hafife alan bu adam, karakteri gereği duygusal ilişkilere de rahat bakmaktadır; fakat büyükelçi karısı Anna ile tanışıncaya kadar.

Mars’tan Haberler Var (Des Nouvelles De La Planete Mars)

Yönetmen:

Dominik Moll

Oyuncular:

François Damiens,

Vincent Macaigne,

Veerle Baetens

Dominik Moll, yeni filminde orta yaş bunalımına absürd bir mizahla bakıyor. 49 yaşında, 20 yıldır aynı işte çalışan Philippe’in tekdüze hayatı, vegan oğlu, takıntılı kızı, anne-babasının çıplak resimlerini yapan kız kardeşi ve dengesiz iş arkadaşı yüzünden yörüngesinden çıkar. Bir kez daha günümüz sisteminde bir şeylerin ters gittiği hissine odaklanıyoruz.

Haberin Devamı

Evrim (Evolution)

Yönetmen:

Lucile

Hadzihalilovic

Oyuncular:

Max Brebant, Roxane Duran, Julie-Marie

Parmentier

Film, büyüleyici bir rüya ile kan donduran bir kâbus arasında gidip geliyor. Aynı yaştaki erkek çocuklar ve onlara bakan genç kadınlarla dolu bir sahil kasabasındayız. Küçük Nicolas sahilde yüzerken bir cesetle karşılaşıyor ve hayatının gerçekliğini sorgulamaya başlıyor.

Apartman Hikayeleri (Macadam Stories)

Yönetmen:

Samuel Benchetrit

Oyuncular:

Isabelle Huppert, Gustave Kervern, Michael Pitt

Paris’in orta yerinde bir apartmanın asansörü çalışmıyordur. Bu durum altı insanın kararlarına tesir edecektir. Stemkowitz, tekerlekli sandalyesinden kalkıp nöbetçi hemşireye aşkını ilan edebilecek mi? Yönetmen Samuel Benchetrit, muhteşem bir detaycılıkla ördüğü yeni filminde hikâyesini bir grup Parislinin hayatındaki kelebek etkisi etrafından kuruyor.

Haberin Devamı

Aşk Birleşik Devletleri (United States of Love)

Yönetmen:

Tomasz

Wasilewski

Oyuncular:

Julia Kijowska, Magdalena Cielecka, Dorota Kolak

90’lar Polonya’sında dört kadının mutsuzluklarından kaçmaya çalışma ve hayatlarında tutku ve sevgi arama hikâyesi. Filmde eski yerel güzellik kraliçesi, bir okul müdürü, uzun bir evliliğin sıkıntılarını yaşayan bir kadın ve yaşlı bir okul öğretmeni üzerinden güçlü kadın portreleri var. Öykü, dönemin Polonya’sının siyasal ve toplumsal değişimini arka plana alıyor.

Kosmos (Cosmos)

Yönetmen:

Andrzej Zulawski

Oyuncular:

Sabine Azéma,

Jean-François

Balmer,

Jonathan Genet

Polonyalı usta Andrzej Zulawski’yi, hayata veda etmeden önce yaptığı son filmi Kosmos’la anıyoruz... Ünlü yazar Witold Gombrowicz’in aynı adlı romanının uyarlaması, yazarla aynı ismi taşıyan genç bir erkeğin rehberliğinde bizi paranoya,

delilik ve şiddet dolu bir dünyaya sokuyor. Gerçek anlamda “çılgın”

Haberin Devamı

bir filme hazır olun.