Kısa notlar

- maNga ile birlikte Cartoon Network’ün Eğlence Fabrikası yarışmasına şarkı yaptım. Bununla da kalmayıp sunuculuğunu üstlendim. Yakında başlıyor. 10-13 yaş arası yarışmacıları zorlu etaplar bekliyor olacak.

- Gece televizyonu açtım, karşımda garip bir dekor, garip bir şarkıcı ortada kırmızı ve yeşil renkli tennureler giymiş semazenler. İstanbul’daki tennure terzisi Fahri Tipi zamanında verdiği röportajda şöyle demiş: “Kıyafetler, Mevlevi ayininde dervişin kefenini temsil ediyor. Tennurenin rengi bu yüzden çoğunlukla beyaz...” Ancak yine geleneğe göre ergenliğe ulaşmamış çocuklara renkli tennure dikilirmiş. Sikke adlı başlığının mezar taşını sembolize ettiği, hırkasının dünyayı işaret gösterdiği, beyazının kefen renginde olduğu tennureler sema etmenin ne kadar derin bir yolculuk olduğunu anlatıyor. AVM’lerde, TV şovlarında görünce üzülüyorum. Sanki değersizleştiriyormuşuz gibi geliyor. Aynı şekilde mehter marşının da her şekilde her organizasyonda icra ediliyor oluşu da çok doğru gelmiyor. Kültürel miraslar daha özel ve daha özenli sergilenmeli. İlla yapılmak isteniyorsa, çevre, dekor, kalabalık o ana hazırlanmalı diye düşünüyorum.

Haberin Devamı

Kısa notlar

- Televizyondaki sinema kanalları akıl etti hemen, Will Smith’li Ali liste başında yeniden. Varsa oluru bence sinema salonları da tekrar vizyona sokmalı filmi. Bir hafta bile oynatsalar salonları dolduracaklarına eminim.

- Bebek koltuğu taşıyan taksi gerekliliğini düşünüyorum. Keşke her durağa bebek koltuğu bulundurma zorunluluğu getirilse. Yeri gelmişken, trafikte ön koltukta oturan, camdan sarkan, taksilerde kucaklarda taşınan bebeklere, çocuklara ne zaman dur denecek, cezalar kesilecek? Kaza olduğu zaman kader deyip geçecek miyiz her zamanki gibi?

- GBOB dünyanın en büyük canlı yetenek yarışması. Grupların sadece kendi şarkılarını çaldıkları, her geçen gün daha da büyüyen bir organizasyon. Türkiye haklarını yeni kurduğumuz 06 Records aldı. Berlin’deki finallerindeydim geçtiğimiz hafta. Uzun zamandır bir organizasyon içinde bu kadar iyi grubu bir arada dinlememiştim. Dünyaya doğru ve sağlam bir yoldan açılabilmek için muazzam bir fırsat. Ayrıntılar ve başvuru şartları yakında. Bu arada bu senenin kazananı Sinoptik, ikincisi Bow ve üçüncüsü hteththemeth’i gideceğiniz festivallerde sık sık duyabilirsiniz.

Haberin Devamı

- Bizim mahalle belki de Türkiye’nin en çok hayvan seven yerlerinden bir tanesi. Güzel hoş ama anlayamadığım bir nokta var. Gece evine girmek isteyen birisi, kapısında yatan köpeklerden korkup giremezse veya alerjisi tetiklerse ne yapıyoruz?

- Batman v Superman’i izlemeye başladım. Yarım saat dayanabildim. Batman efsanesinin yerle bir oluşu vatana millete dünyaya hayırlı olsun.

Kısa notlar

CD’ler tarih olduğundan beridir albüm değil şarkı dinlediğimi fark ettim. Bukleti açmak, kim ne yazmış okumak, prodüktörü araştırmak, stüdyonun ismini görüp internette resimlerini bulmak tarih oluyor sanırım. En azından kendi adıma bu gidişi değiştirip tekrar albüm almaya ve CD player’da dinlemeye başlayacağım. Radiohead- A Moon Shaped Pool ile başlıyorum.

Haberin Devamı

- On sene önce çıkmıştı sahnemize. İlk orada tanıştık. Daha önce duymadığımız sertlikte bir tarzı vardı. Gerçekten sokaklardan geliyordu. Gerçekten işçiliği biliyordu. Kısacası yazdıkları gerçekti. Uzun bir aradan sonra çıkardı “sokak dili ve edebiyatı” adlı ikinci albümünü. Hayırlısı olsun kardeşime. Yener Çevik’in sözlerine kulak verin.

DİĞER YENİ YAZILAR