Gazete Vatan Logo

Feriköy’de 90 konutu satışa çıkardı!

Feriköy’de 90 konutu satışa çıkardı, Eylül’de üç yeni projeyi tanıtacak...

İnanlar İnşaat, Feriköy Spor Tesisleri’nin yanında yer alan 2 dönümlük arazide 90 dairelik Terrace Feri projesinin resmi satışlarını başlattı. Ön satışla 3 ayda yüzde 40’ı satılan projede 1+0’dan 4+1’lere dairelerin m2 fiyatları 4.500 liradan başlıyor. Şirket Haramidere, Atakent ve Kartal’da 200 milyon dolar yatırımla start vereceği 3 yeni projede toplam 1.660 konutu ise Eylül’de satışa çıkarmayı hedefliyor...

İnanlar İnşaat, Terrace Fulya’dan sonra şehir merkezindeki ikinci projesini Feriköy’de hayata geçirecek. Şirket, Bomonti-Feriköy hattında Feriköy Spor Tesisleri’nin yanında, Nişantaşı, Beyoğlu ve Taksim’e çok yakın mesafede konumlanan 90 konut ve 3 ticari bölümden oluşan Terrace Feri projesinin resmi olarak satışlarına başladı. 2 bin metrekarelik arazi üzerinde inşa edilen ve ön satışla 3 ayda yüzde 40’ı satılan projenin en önemli özelliği, şehir merkezinde hem proje kapsamında hem de merkezi lokasyonlardaki sosyal mekanlarla iç içe yaşamak isteyenlere hitap etmesi. 13 bin 481 m2’lik inşaat alanı üzerinde 2 bloktan oluşan projede büyüklüğü 40-150 metrekare arasında değişen dairelerin seçenekleri ise 1+0’dan 4+1’e kadar çeşitleniyor. Metrekare fiyatları 4 bin 500 ile 5 bin TL arasında değişen projenin kaba inşaatının tamamlandığını, projenin Mayıs 2012’de teslim edileceğini kaydeden İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, Eylül’de ise 200 milyon dolar yatırımla 3 yeni projenin satışına başayacaklarını açıkladı. Projelerden ilkinin Haramidere’de Torium Alışveriş Merkezi’nin arkasındaki 20 dönümlük arazide gerçekleştirilecek karma kullanımlı bir proje olacağını belirten İnan, “Projenin ruhsatını aldık. Teras Mixed adını alacak projede 1.100 konut, ofis altyapısıyla sunulacak. 6 bloktan oluşan projede konutların yanı sıra sadece projeye hizmet verecek 5 bin metrekare kiralanabilir alanlı bir alışveriş merkezi, apart dairelerden oluşan bir konaklama tesisi ve sosyal alanlar da yer alacak” dedi.

Temapark’a komşu geldi

Arazi kotunun yüksekliğinden yararlanıldığı için evlerin deniz manzaralı olacağını söyleyen İnan, B plus gelir grubuna hitap edecek projede yine dairelerin 1+0’dan 4+1’e geniş seçenekler sunulacağını açıkladı. Eylül’de satışa çıkaracakları ikinci projenin Teras Tema adında Atakent’te 450 konutluk bir proje olduğunu söyleyen İnan, şöyle devam etti: “Projenin bu adı almasının nedeni ise aynı bölgedeki Mesa, Özsaya İnşaat ve TOKİ işbirliğiyle başlatılan Temapark projesinin hemen yakınında yer alması. Kartal Uğurmumcu’daki 110 konutluk Aslıbahçe projemizde ise bölgenin en lüks ve iddialı projesini hayata geçireceğiz. Kartal ve Seyrantepe gibi bölgelerde 6-7 arsamız daha var, 2012 yılında değerlendireceğiz.”

Terrace Feri’yi Harun Senegör tasarladı

Mimar Harun Senegör’ün tasarladığı Terrace Feri’de yaz-kış kullanıma uygun yüzme havuzu, fitness center, yoga, pilates stüdyosu, sauna, çocuk oyun odası, home theatre sistemiyle donatılmış çok amaçlı lounge yer alacak. Projede mutfaklar ankastre ocak, fırın, davlumbaz ve bulaşık makinesi ile birlikte sunulacak.

Nish Adalar’ın ticari üniteleri bugün satışta



Özyazıcı İnşaat tarafından Maltepe Süreyyapaşa’da TOKİ işbirliğiyle Ocak 2010’da “5 ada bir salon” sloganıyla satışı başlatılan ve bölgenin en yüksek kesiminde bulunması nedeniyle dairelerin yüzde 70’inin kapanmaz Adalar ve deniz manzarası gördüğü 2 bin 200 dairelik Nishadalar projesinin ticari ünitelerinin tamamı bugün satışa çıkarılıyor. 202 bin 500 metrekare arsa üzerinde yükselen projede 3 bin 733 metrekarelik büyüklüğe sahip ticari alanlar, pek çok farklı sektörün birarada olacağı şekilde tasarlandı. Satışların yüzde 60 seviyesine ulaştığı projede 2 bin 500 m2 kapalı sosyal tesis, 2500 m2 alışveriş merkezi ile ihtiyacı karşılayacak şekilde ticari ünitelerden oluşan bir kompleksin planlandığı projede, 4 açık yüzme havuzu ve 1 kapalı yüzme havuzu yer alıyor. Bunun yanı sıra siteye ait sosyal tesisler içinde; Welness Merkezi ile birlikte tüm aktiviteleri kapsayan, sosyal tesis site sakinlerine üyelik esası ile hizmet verecek ve tenis kortları, voleybol ve basketbol sahaları, tüm spor ihtiyaçlarını karşılayacak sayıda tasarlanarak spor alanlarıyla ayrıcalıklı bir yaşam alanı sunuyor.

Projede 1+1’den, 4+1’e kadar 9 farklı seçenekte daireler 165 bin TL ile 752 bin TL arasında değişen fiyatlarla satılıyor.

Steelife’dan anahtar teslim satış ofisleri

Vefa Group bünyesinde faaliyet gösteren Steelife, inşaat firmalarına kısa sürede satış ofisi inşa ediyor. Çekmeköy’de Metrogarden ve Maltepe’de Fuaye Süreyyapaşa projelerinin satış ofislerini yapan Steelife’ın Genel Müdürü Mimar Mustafa Bülent Aydın, Sur Yapı’nın Metrogarden projesinin satış ofisini 30 günde, Yılmaz İnşaat’ın Fuaye projesinin satış ofisini ise 21 günde tamamladıklarını belirterek, hafif çelik yapı sistemi klasik sistemler ile kıyaslanamayacak derecede yüksek inşaat hızına sahip olduğunu söyledi.

İstanbloom’da temel betonu tamamlandı, katlar dökülüyor



Zincirlikuyu’da Esin Yapı tarafından hayata geçirilen ve 165 bağımsız bölümden oluşan 46 katlı İstanbloom projesinde inşaat hızla ilerliyor. 2011 yılının ilk aylarında kaba inşaatına başlanan İstanbloom projesinde şu günlerde kaba inşaatın yüzde 23’ü tamamlandı, projenin önümüzdeki yılın ilk aylarında bitmesi hedefleniyor. Kaba inşaatın tamamen bitmesi beklenmeden cephe montajına başlanılacağını belirten Proje Müdürü Nusrettin Işık, inşaatının tamamen bitirilip teslime hazır hale getirilmesi için hedeflenen tarihin 2013 yılının Nisan ayı olduğunu söyledi. Projenin oturum alanı 7 bin 500 metrekare olup, 5 adet bodrum katı bu alan üzerine inşa ediliyor. Bu kütle üzerinde yükselen kulenin toplam inşaat alanı ise 77 bin 400 m2.
11 farklı tip dairenin kat bahçeleri 20 ile 80 m2, teras büyüklükleri ise 60 ile 170 m2 arasında değişiyor. Bünyamin Derman’ın tasarladığı projenin iç tasarımları Mahmut Anlar’a ait.

Süzer Grubu’nun devraldığı oteli artık Alkoçlar işletecek



One Hotels Resorts tarafından işletilen ve 2000 yılında hizmetlerin aksadığı, personelin maaşlarının yatırılmadığı gerekçesiyle Süzer Grubu tarafından mahkeme kararıyla işletmesi üstlenilen Çeşme Alaçatı’daki 400 yataklı Süzer Sun Dreams Hotels&SPA’nın işletmeciliğini Alkoçlar devraldı.

Turizm Güncel’in sitesinde yer alan habere göre, Alkoçlar Grubu, kan kaybeden bu markayı Alkoçlar Alaçatı Otel adıyla işleteceklerini açıkladı. Alkoçlar’ın Yönetim Kurulu Üyesi ve Turizm Grup Başkanı Erol Turanlıoğlu, Süzerler’in Türkiye’nin en bilinen yatırımcılarından olduğunu belirterek, “Alkoçlar gibi güçlü bir grup ile Türkiye’nin önde gelen yatırımcılarından Süzer Ailesi arasında yapılan bu anlaşmayla birlikte hem markanın imajı korunacak, hem de turizm adına güzel işler yapılacaktır” dedi.

Şu anda hizmette olan ve doluluk oranı yüzde 80 olan otelin herhangi bir ekonomik problemi bulunmadığını ifade eden Turanlıoğlu, “Bundan sonraki süreçte otel en iyi şekilde hizmet vermeye devam edecek. Otelin müşteri portfoyü çoğunlukla iç pazar, Alman, Avusturya ve İngilizlerden oluşuyor. Bölge ve işbirliğimizin gücüyle otel en iyi şekilde hizmet vermeye devam edecek” diye konuştu.

Mirasçısı olmayan yabancının taşınmazını Maliye alıyor

ANTALYA’nın Alanya İlçesi’nde vefat eden ve mirasçısı olmayan 2 İngiliz’in gayrimenkulleri devlete kaldı. Antalya Defterdarı Hidayet Mat, ölen veya kaybolan, mirasçısı bulunmayan yabancıların gayrimenkullerinin çeşitli yollarla ve sahte belgelerle başkalarının eline geçmesini önlemek amacıyla geçen yılın Mart ayında pilot bölge seçilen Alanya’da bir proje başlattı. Proje kapsamında Alanya Nüfus Müdürlüğü, ölen her yabancı uyruklu kişinin bildirimini Alanya Mal Müdürlüğü ve Antalya Defterdarlığı’na yapıyor.

Alanya Mal Müdürlüğü, öncelikle ölen kişinin üzerine kayıtlı gayrimenkul olup olmadığını belirliyor. Taşınmaz malın belirlenmesi halinde Büyükelçiliğe yazı gönderiliyor. Büyükelçiliğin araştırmasında mirasçı belirlenemez ise bu taşınmaz devlete kalıyor.

Antalya Defterdarı Hidayet Mat, Kaş ve Alanya arasında yerleşik 22 bin, Alanya merkezde 15 bin civarında yabancının bulunduğunu ve ölen ya da kayıp olup da haber alınamayan yabancıların gayrimenkullerinin mirasçılarını araştırmaya devam ettiklerini açıkladı.

Mat, “Milletlerarası Özel Hukuk ve Usul Hukuku Hakkındaki Kanun’un miras ile bölümünde ’Miras ölenin milli hukukuna tabidir’ deniliyor” dedi. Proje, Maliye Bakanlığı’nın kendi içinde yaptığı 5 ’En İyi Proje’ arasında yer almıştı.

Countrylife, Londra’da ‘en iyi karma proje’ ödülünü alacak



Keleşoğlu ve Metal Yapı Konut’un Göktürk’te inşa ettiği ve Çamoğlu Mimarlık tarafından tasarlanan CountryLife projesi, 22-23 Eylül 2011 tarihlerinde Londra’da düzenlenecek International Property Awards 2011 (Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri) ödül töreninde “En iyi karma proje” ödülünü alacak. 356 bağımsız bölümden oluşan proje kapsamında, 277 adet rezidans, 50 adet mağaza, 29 adet ofis, 2 bin m2 büyüklüğünde spor ve sağlık merkezi, 750 m2 fuaye, ana lobi, yarı olimpik havuz ve etrafındaki rekreasyon alanlarıyla toplam 2 dönüm iç bahçe yer alıyor. Mayıs 2012’de teslim edilecek proje, peyzajın kütlelerden fışkırması, malzemenin, rengin ve formun tasarımı ile dikkat çekiyor. Projede, 1+1, 2+1, 3+1, 4+1, daireler bulunmakla birlikte, daire büyüklükleri 70 m2 ile 220 m2 arasında değişiyor. Çatı dubleksleri 2+1, 3+1 olarak planlanıyor. Daireler 145 bin ile 750 bin dolar arasında satışa sunuluyor.

Haberin Devamı