Gazete Vatan Logo

Fenomen vergisi yolda

Sosyal medya üzerinden gelir elde eden fenomenler de vergi ödeyecek. Maliye, özel bir birim kurarak, sosyal medyada tanıtım, satış gibi yollarla para kazananların peşine düşecek.

Fenomen  vergisi yolda

Sosyal medya üzerinden gelir elde edenlere vergi uyarısı geldi. Maliye Bakanı Naci Ağbal, internet siteleri ve sosyal medya üzerinden para kazananların vergi mükellefi olması gerektiğini belirterek, “Bir kişi internette ister kendi sayfasına reklam alsın isterse video çekerek twitler atıp oradan gelir elde etsin, her para kazanan nereden kazanırsa kazansın vergisini ödeyecek” dedi. “Vergi almamızın nedeni onların internet fenomeni olması değil, ticari bir faaliyet yürütüyor olması” diyen Ağbal, kazanç yoksa vergi alınmayacağını söyledi.

Ağbal, Gelir İdaresi Başkanlığının, elektronik ticaret platformları başta olmak üzere tüm internet sitelerini taradığına dikkati çekerek, yeni kurulacak Risk Analiz Merkezi’nde de internet üzerinden yürütülen ticaretin ve dijital hizmetlerin izlenmesi için özel bir birim kurulacağını söyledi.