Gazete Vatan Logo

Fen bilimleri adayları zorlamadı

Fen bilimleri adayları zorlamadıÜniversiteye girişte ikinci basamak olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) 3. oturumu olan LYS-2 Fen bilimleri ve LYS-3 yabancı dil sınavları tamamlandı. Adaylar soruların kolay olduğunu söyledi.

Fen bilimleri adayları zorlamadı

Üniversiteye giriş sınavında sona yaklaşıldı. Türkiye’de 81 il merkezi ile Lefkoşa’da LYS-2 fen bilimleri ve LYS-5 yabancı dil sınavları yapıldı. Saat 10.00’da başlayan LYS-2 fen bilimleri sınavına 460 bin aday katıldı. Adaylar fizik, kimya, biyoloji testlerinden 30’ar soru cevapladı. Adaylara 90 soru için 135 dakika süre verildi. Sabah gerçekleştirilen LYS-2 sınavından sonra ise adaylar 14:30’da LYS-5 yabancı dil sınavına girdi. Almanca, Fransızca ve İngilizce testlerinden adaylara 80 soru için 120 dakika süre verildi.

Zaman yetişmedi

14.30’da gerçekleşen LYS-5 yabancı dil sınavında adaylar paragraf sorularının uzunluğundan şikayet etti. Sınav sonrası en çok İngilizce dil testinde zorlandığını söyleyen adaylar paragrafların çok uzun olduğunu ve zamanı yetiştiremediklerini ifade etti.

‘Başarılı geçti’

-Buse Başkurt: Ben sayısal bölümü öğrencisiyim. Sınav gerçekten çok basitti. Elimden geleni yaptım. Fizik soruları beni biraz zorladı ama genel olarak beklediğimden daha rahat bir sınav geçirdim.

Haberin Devamı

-Başak Gezgin: Bu benim sınava ikinci girişim. Sayısal öğrencisiyim. Geçen yılla kıyasladığımda bu sene sorular daha kolaydı. Özellikle fizik soruları geçen seneye kıyasla daha kolaydı. Sınavda bir kaç soru dışında zorlanmadım.

-Berkan Özkan: Çok fazla stresliydim. Ama sınav başladığında rahatladım. Fizik sorularından bazıları işlem açısından zamanımı aldı. Ama genel olarak 3 bölümün soruları da kolaydı.

-Efecan Özgür: Sorular genellikle bilgi ağırlıklı değil de işlem ağırlıklıydı. Sınavın geneline baktığımızda kolaydı. Fizik bölümü beni biraz zorladı. Ama geçen yılın sorularıyla karşılaştırınca fizik soruları daha basitti. Onun dışında çalışan herkesin rahatlıkla anlattığı bir sınavdı.