Gazete Vatan Logo

Feminen tulumlar

Geçtiğimiz sezondan ve bir öncekilerden yadigar olan zamansız tulumlar yeniden kendini sokağa bırakıyor. Zamansızlığına yeni desenler, dokular ve fırfırlı geçişler ekleyen tulum, 2016 yaz modasında yerini alıyor.

Feminen tulumlar

Louis Vuitton, Saint Laurent ve Emilio Pucci 2016 sonbahar-kış podyumlarında vücudu tamamen saran tulumlarını sergilediler. Evet, bu lüks tulumlar karşımızdalar ancak bunları günlük hayatta nasıl kullanacağımız önemli. Şimdiye kadar oldukça geniş proporsiyonları kullandık. Şimdi ise karşımızda vücudu tamamen saran (body-con) kıyafetler var. Bunun için, son zamanlarda tasarımcıları etkisi altına alan seksenler etkisine teşekkür borçluyuz. Ancak iç giyim parçalarının ipeksi versiyonlarını dış giyimde kullanmak bu trend için yeterli değil. Trendin bir sonraki adımında kayak sonrası keyif sırasında giyilebilecek tulumlar ve deri motosiklet tulumları var. Deri motosiklet tulumları için Alman tasarımcı Philipp Plein’in sonbahar için tasarladığı Edward Scissorhands - Makas Eller- tarzı tuluma göz atabilirsiniz.

Nasıl giymeliyiz?

Bizler sağlıklı, temiz beslenme ve haftalık egzersizlerden yakınma çağında yaşıyoruz. Dolayısıyla bu lüks, dar tulum modasına zaten hazır olduğumuzu söyleyebiliriz. Bu parçaları giyenler, her ne kadar denemiş olsalar da bunları giyerken fark edilmemenin imkansız olduğunu, sanki iç çamaşırlarıyla geziyorlarmış gibi dikkat çektiklerini söylüyorlar.

Haberin Devamı

Bu tulumlar oldukça dikkat çekici; peki bunları nasıl kullanmalıyız ki onlar bizi değil, biz onları giymiş olalım.

İlk olarak, eğer siz de Instagram fotoğraflarınızı photoshoplayanlardan değilseniz, bu tulumları kesinlikle hava karardıktan sonra giyin.

Gün içerisinde kullanacak iseniz, baştan ayağa kadar ciddi bir görünüm yakalamaya çalışın.

Son derece sade balerin babetleri hareketli ve rahat bir görünüm kazanmanıza yardımcı olabilir. Bir jimnastik videosundan fırlamış gibi görünmemek adına boyunuzu biraz yükseltmek isteyebilirsiniz; bunun için yüksek platform topuklu botları tercih edebilirsiniz.

Kombin için anahtar parçalar

Ayrıca izleri belli olmayan iç çamaşırları, bu parçaları rahatlıkla giyebilmek için kesinlikle şart.

Bu tulumlarla birlikte kullanacağınız anahtar parçalar ise nazik bir ceket veya kalça hizasında sonlanan bir hırka olabilir. Bunun bir alternatifi ipeksi bomber ceketler de olabilir. Akşam için ise Hedi Slimane’ın giydiği Saint Luarent’in sonbahar-kış 2016 koleksiyonunda yer alan parlak, daracık tulum size yol gösterebilir. Benim tavsiyemi sorarsanız, bu tulumları giymek iddialı olmak, göze çarpmak demek. Louis Vuitton’ın ön sipariş parçalarından biri olan grafik desenli tulumu, vücudunuzu çok daha güzel biçimde ön plana çıkaracaktır ve haftalık egzersizlerinizi dans pistine taşımanızı sağlayacaktır.

Haberin Devamı