Gazete Vatan Logo

Felaket gün ağarınca ortaya çıktı

Bursa’da hava karardıktan sonra etkili olan yağış, sel ve heyelana neden oldu. Çok sayıda evi su bastı, araçlar toprak altında kaldı. Günün ağarmasıyla vatandaşlar acı tablo ile karşı karşıya kaldı.

Felaket gün ağarınca ortaya çıktı

Bursa’da akşam saatlerinde başlayan, zaman zaman doluya dönüşen sağanak, hayatı felç etti. Uludağ’ın eteklerinden gelen yağmur suları sele neden oldu. Sağanak nedeniyle Bursa- Orhaneli karayolunun 5 ayrı noktasında heyelan meydana geldi. Karayolu trafiğe kapanırken, çok sayıda araç kaya ve toprak yığınları altında kaldı. Mahsur kalanlar iş makineleriyle sabahın ilk ışıklarına kadar sürdürdüğü çalışmalarla kurtarıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen kumanya da vatandaşlara ulaştırıldı. Bursa-Orhaneli karayolu, yeni bir heyelan tehlikesine karşı ulaşıma kapatıldı. Jandarma ve trafik ekipleri, sürücüleri alternatif yollara yönlendirdi.

5 ayrı bölgede heyelan

DSİ Bursa Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Uludağ’da metrekareye en az 50 kilogram yağmur düştüğünü, sağanak sırasında Bursa- Orhaneli karayolunun 5 ayrı noktasında heyelan meydana geldiğini açıkladı. Açıklamada, “Saat 02.00 itibari ile mahsur kalanlar kurtarıldı. Yol kısmen açıldı. Yaşanabilecek tehlike nedeniyle karayolu kapatıldı. Sevindirici olan can kaybının olmaması” denildi. Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa’da incelemelerde bulundu. Çavuşoğlu, Başbakan Binali Yıldırım’ın vatandaşların zararının karşılanması için gereken talimatları verdiğini söyledi.

Haberin Devamı