Gazete Vatan Logo

FBI temsilcisine sorgu!

Bakan Soylu, FBI’ın FETÖ’cü tanığa 50 bin dolar vermesinin kumpas delili olduğunu söyledi. FBI Ankara temsilcisi, Emniyet’e çağrıldı

FBI temsilcisine sorgu!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ABD’de görülen Mehmet Hakan Atilla davasında FETÖ firarisi eski polis Hüseyin Korkmaz’ın ifadelerinin, Türkiye’ye yönelik kumpasın ispatı olduğunu söyledi. Aydın Polis Meslek Eğitim Merkezi’ndeki mezuniyet törenine katılan Bakan Soylu, Türkiye’nin bugün FETÖ, PKK, DEAŞ, DHKP/C terör örgütleriyle mücadele ettiğini anlatarak şöyle konuştu: Ülkemiz bunun öncesinde sağ sol çatışmalarıyla uğraştırılmıştır. Bunun öncesinde darbelerle ve ekonomik krizlerle uğraşmak zorunda bırakılmıştır. Bunların bir sebebi, bir amacı vardır. Bize diz çöktürmek istiyorlar. Bunu da iki korkuyla beraber yapmaya çalışıyorlar. Birincisi, bizi bizle korkutmak istiyorlar. İkincisi, bizi kendi değerlerimizle korkutmaya çalışıyorlar. Çünkü bu milletin gücünün iki ana kaynağı kardeşliği, milli ve manevi değerleridir, bunu biliyorlar. Onun için buralardan saldırıyorlar.

‘Yeni süreç başlayacak’

FBI ile ilgili söylenen, iddia edilen ve mahkemede ortaya konulan meselenin altını çizmek istiyorum ki Türkiye büyük bir mesele haline getiriyor. Çok net orada, buradan kaçmış bir haine söylenen doğru ise 50 bin dolar verilmesi, bu kumpasın hangi ölçüde gerçekleştiğinin ispatı ve delilidir. Buradan kaçan ve bu ülkenin bayrağına ihanet eden orada bir hain olarak ifade verdirilen eski bir polis mensubuna 50 bin dolar verilmiş ise FBI bunu yapmış ise bilmenizi istiyorum ki Türkiye için yeni bir süreç başlayacaktır. Bu tezgah ve çatı mahkemeleri Türkiye’nin büyümesini, zenginleşmesini, kendi coğrafyasında ve dünyada ayakta durmasını engelleyemeyecektir.

Haberin Devamı