Gazete Vatan Logo

FBI Teksas saldırganını dokuz yıldır izliyormuş!

ABD’de Hazreti Muhammed konulu karikatür yarışmasının yapıldığı salona saldırı düzenleyenlerden Elton Simpson’ın 9 yıldır FBI tarafından izlendiği ortaya çıktı.

ABD’nin Teksas eyaletine bağlı Dallas’ta, İslam karşıtı görüşleriyle bilinen ‘Amerikan Özgürlüğünü Koruma İnisiyatifi’nin (AFDI) düzenlediği Hz. Muhammed konulu karikatür yarışmasını hedef alan silahlı saldırıyı düzenleyen 2 kişiden birisi olan Elton Simpson’ın 2006’dan bu yana Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) izleme listesinde olduğu açıklandı. 2011’de FBI yetkililerine yalan ifade verme suçundan 3 yıl tecilli hapis ve 600 dolar para cezasına çarptırılan Simpson’ın, 2009’da da Somali’ye giderek Eşşebab örgütüne katılmaya çalıştığı belirlenmişti.

1500 saatlik kayıt

Kimliğini gizleyerek kendini yeni Müslüman olmuş birisi olarak tanıtan FBI ajanına cihat saflarında savaşmak istediğini anlatan Simpson’ın, sosyal medya üzerinden sık sık İslamcı terörü öven materyaller paylaştığı vurgulanıyor. FBI ajanının savcılığa dava sürecinde Simpson’la yaptığı 1500 saati aşkın konuşmanın ses kayıtlarını verdiği belirtiliyor. Terör bağlantısı nedeniyle tutuklanan eski donanma askeri Hasan Ebu Cihad’la bağlantısı olduğu söylenen Simpson saldırıyı ev arkadaşı Nadir Sufi ile birlikte gerçekleştirmişti. Yetkililer, Sufi’nin bugüne kadar hiçbir suç kaydına rastlanmadığını, çevresinde de sessiz bir kişi olarak tanındığını kaydediyor.

Haberin Devamı

Twitter’dan duyurmuştu
Simpson, saldırıdan dakikalar önce Twitter hesabından, Teksas’ta IŞİD adına eylem yapacaklarını duyurmuştu. IŞİD militanları da, sosyal medya ve sahibi oldukları radyo kanalı üzerinden eylemi üstlenmişti.
Önceki gün Dallas’ta Hz. Muhammed karikatür yarışmasını iki kişi bastı. Polislere ateş eden saldırganlar, kimseye zarar veremeden öldürüldü.