Gazete Vatan Logo

FBI damadı da soruşturdu

Trump’ın damadı ve başdanışmanı Kushner’in, Rus Büyükelçi Kislyak ile yaptığı görüşmelerden dolayı Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) soruşturmasına takıldığı ortaya çıktı

FBI damadı da soruşturdu

ABD’de Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI), Başkan Donald Trump’ın yardımcılarının, geçen yılki başkanlık seçimleri öncesinde Rus yetkililerle gerçekleştirdiği görüşmelere ilişkin yürüttüğü soruşturma, Trump’ın damadı ve başdanışmanı Jared Kushner’e de uzandı. Yerel basında çıkan haberlere göre Kushner’n Rusya’nın Washington Büyükelçisi Sergey Kislyak ve bir Rus banka yöneticisi ile geçen Aralık ayında yaptığı görüşmeler, FBI’ın Rusya soruşturmasını sürdürürken karşısına çıktı. Söz konusu görüşmeleri incelemeye başlayan FBI’ın, bu görüşmelerle soruşturma arasında doğrudan bir bağlantı olup olmadığını anlamaya çalıştığı kaydedildi.

FBI’ın eski yöneticisi James Comey’nin görevine 10 Mayıs’ta son veren Trump, Rusya soruşturması nedeniyle zor günler geçiriyor. Trump’ın damadının görüşmelerinin FBI incelemesine alındığının ortaya çıkmasının Beyaz Saray ile FBI arasındaki gerilimi iyice artıracağı yorumları yapılıyor. ABD’de 8 Kasım 2016’daki başkanlık seçimlerine Rusya’nın siber saldırı yoluyla müdahale ettiği iddiasıyla FBI ve ABD Kongresi tarafından iki ayrı soruşturma başlatılmıştı.

Haberin Devamı

İşbirliği yapacak

Kushner’in avukatı Jamie Gorelick, müvekkilinin FBI tarafından yürütülen soruşturma kapsamında her türlü işbirliğine hazır olduğunu açıkladı. Gorelick, Kushner’in daha önce bahsi geçen görüşmelerle ilgili Kongre’ye açıklama yapmaya gönüllü olduğunu hatırlattı.