Gazete Vatan Logo

FBI belgelerine FETÖ sansürü

ABD Federal Soruşturma Bürosu’ndan Emniyet’e gönderilen FETÖ belgelerini imha eden 5 köstebek tutuklandı. İstihbaratçı 5 polisin belgeleri emniyet imamına teslim ettikleri, FBI’ya da “Gülen temiz” yazısı gönderdikleri tespit edildi.

FBI belgelerine FETÖ sansürü

FBI’dan FETÖ/PDY örgütüyle ilgili gelen bilgileri imha ettiği gerekçesiyle Ankara Başsavcılığı’nca aralarında Ankara eski Emniyet Müdür Yardımcısı Lokman Kırcılı’nın da bulunduğu 15 kişi hakkında başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin 5’i tutuklandı. Şüphelilerin, FBI’dan gelen bilgileri imha ederek, örgütün emniyet imamı Osman Hilmi Özdil’e teslim ettikleri belirlendi.

BELGELERİ İMHA ETTİLER

Örgütün Emniyet imamı Osman Hilmi Özdil’in 2007’de ABD’de FBI tarafından yakalanmasının ardından üzerinde yapılan aramada bazı bilgi ve belgeler elde edilmiş, bu belgeler ABD yetkililerince Dışişleri aracılığıyla Emniyet Genel Müdürlüğü’ne gönderilmişti. Ancak daha sonra örgütün emniyetteki köstebeklerince söz konusu bilgi ve belgelerin imha edildiği ve kaydın bulunmadığı tespit edilmişti. Daha sonra FBI’dan yeniden Özdil’e ait bilgi ve belgelerin bir kısmının temininin sağlandığı ifade edildi.

Özdil’in üzerindeki belgelerde adı geçen kişilerin bir bölümü, henüz soruşturma başlamadan önce 2007 yılında Ümraniye’de bir gecekonduda el bombalarının bulunmasıyla başlayan Ergenekon davası sanıklarından bazıların ismiydi. Notlarda yer alan ancak Ergenekon davasında yargılanmayan diğer şahısların büyük bölümü ise örgüt lideri Gülen’e karşı tutumlarıyla bilinen kişilerin olduğu belirlendi. Söz konusu bu belgelerin örgütün emniyet içindeki üyelerince imha edildiği belirlendi. Ankara Başsavcılığı tarafından FETÖ’yle ilgili FBI’dan gelen bilgileri imha ettikleri gerekçesiyle üst düzey emniyet mensupları eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Lokman Kırcılı’nın da bulunduğu 15 polis hakkında başlatılan soruşturma kapsamında bir dönem İstihbarat Daire Başkanlığı’nda çalışan 5 polis FBI’dan gelen belgeleri imha ettikleri gerekçesiyle tutuklandı.

Haberin Devamı

BYLOCK KULLANICISI ÇIKTILAR

FBI’ın da Fetullah Gülen, KPSS’nin 1 numaralı şüphelisi Şerif Ali Tekalan ve FETÖ’nün kara kutusu olan Mustafa Özcan’ın aralarında bulunduğu 6 kişi hakkında EGM’den bilgi istediği belirtildi. Şüpheli isimler tarafından FBI’ya cevap verildiği, yazıda ise söz konusu isimlerin, ‘haklarında herhangi bir suça karışmadıkları ve temiz olduklarının’ yazıldığı belirlendi. Köstebeklerin FBI’ya yazılan cevapla ilgili sisteme herhangi bir kayıt yapmadıkları da ortaya çıktı. 5 köstebek polisin, cep telefonlarında aynı zamanda Bylock kullanıcısı oldukları tespit edildi.

Haberin Devamı

STAR