Gazete Vatan Logo

Fazıl Say Anadolu yollarında

Fazıl Say, Türkiye’nin farklı şehirlerinde gerçekleşecek konserlerinde dinleyicileriyle buluşmaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz haftalarda 20 yıl önce bestelemiş olduğu şiir üstadlarının şiirlerini Serenad Bağcan yorumuyla “İlk Şarkılar” isimli albümünde bir araya getiren sanatçı, Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde gerçekleştireceği konserlere hazırlanıyor. Turnenin ilk konserini 11 Aralık Çarşamba günü İzmit Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştiren Fazıl Say, dinleyicilerin hem albüme hem de konserlere gösterdiği ilgiden oldukça mutlu olduğunu, diğer şehirlerde de dinleyicilerle bir araya gelmenin kendisi için önemli olduğunu belirtti.

“İlk Şarkılar” turnesi, 23-27 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek Antakya, Adana, İskenderun, Gaziantep ve Mersin konserlerinin ardından sanatçının yoğun yurt dışı konser programı sonrası Ocak ayında Ankara, Bursa ve İzmir’de gerçekleşecek konserlerle devam edecek. Say, konserlerde kendi eserlerinin yanı sıra Mozart, Chopin gibi önemli klasik müzik bestecilerinin eserlerini de yorumlayacak. Konserlerin biletleri Biletix ve konser salonu gişelerinden temin edilebilir.



Fazıl Say “İlk Şarkılar” albümünde şiir ve müziği buluşturuyor…



‘İlk Şarkılar’ albümünde Nâzım Hikmet'ten "Memleketim", Orhan Veli'den "Efkârlanırım" ve "İstanbul'u Dinliyorum", Can Yücel'den ‘Sardunyaya Ağıt’, Metin Altıok'tan “Düşerim” ve “Bu Kekre Dünyada”, Cemal Süreya'dan ‘Dört Mevsim’, Pir Sultan Abdal'dan ‘Sordum Sarı Çiğdeme’, Ömer Hayyam'dan ‘Akılla Bir Konuşmam Oldu’ ve Muhyiddin Abdal'dan ‘İnsan İnsan’ şiirleri yer alıyor.

Fazıl Say besteleriyle buluşan bu değerli şiirler, şiir ve müziğin bir arada olduğu farklı bir çalışma olarak sanatçının kariyerinde özel bir yerde duruyor. Albümde yorumcu olarak yer alan Serenad Bağcan ile kayıtları gerçekleştiren Fazıl Say'ın şarkılarının yer aldığı albümün konserleri de büyük ilgi görüyor.



Konserler:



23 Aralık 2013 Pazartesi // Saat 20.30 // Antakya Meclis Kültür Sanat Merkezi

24 Aralık 2013 Salı // Saat 20.30 // Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu

25 Aralık 2013 Çarşamba // Saat 20.30 // İskenderun MKÜ Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı

26 Aralık 2013 Perşembe // Saat 20.30 // Gaziantep Devlet Tiyatrosu

27 Aralık 2013 Cuma // Saat 20.30 // Mersin Büyükşehir Belediye Kongre ve Sergi Sarayı

15 Ocak 2014 Çarşamba // Saat 20.00 // Ankara Nâzım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi

17 Ocak 2014 Cuma // Saat 20.00 // Bursa Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi

Haberin Devamı