Gazete Vatan Logo

Fazıl Say 2 gün üst üste sahnede!

Fazıl Say 2 gün üst üste sahnede!

ENKA’nın daimi sanatçısı Fazıl Say, klasik müziğin gelmiş geçmiş en iyi eserleriyle 27. Yıl ENKA Kültür Sanat Müzik Buluşmaları’na konuk olacak. Sanatıyla kendini dünyaya kabul ettirmiş ünlü besteci ve piyanist, üst üste iki farklı programlarla çifte müzik ziyafeti sunacak.

Avrupa Kültür Elçisi ve çağımızın en önemli sanatçılarından biri olarak kabul edilen Fazıl Say, 27. Yıl ENKA Kültür Sanat Müzik Buluşmaları kapsamında ilk olarak 9 Kasım Pazartesi akşamı sahne alacak. Bugüne kadar beş kıtada sayısız konserler veren, sanatıyla kendini dünyaya kabul ettirmiş ve son olarak Fransa Laiklik ve Cumhuriyet Komitesi tarafından 2015 Uluslararası Laiklik Ödülü’ne layık görülen Say, ENKA İbrahim Betil Oditoryumu’nda, klasik müzik bestecilerinin sevilen eserlerini seslendirecek.

Derinlikli yorum kavrayışıyla bugüne kadar Avrupa’nın en büyük ve en prestijli müzik ödülü ECHO dahil sayısız ödülün sahibi olan ünlü piyanist, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 10 Kasım tarihinde ENKA Sahnesi’nde olacak. “ENKA’lı müzikseverlerle buluşacak olmanın kendisi için ayrı bir önem taşıdığını” belirten Fazıl Say, bu özel günde, klasik müziğin önemli bestecilerinin tarihte yer etmiş eserlerini yorumlayacak.

Haberin Devamı