Gazete Vatan Logo

Favorisi İstanbul

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Başkanı Chakrabarti, İstanbul’un finans merkezi olması için tüm özelliklere sahip olduğunu belirterek, “Borsa İstanbul katalizör olmalı” dedi

Favorisi İstanbul

İstanbul, İngiltere’nin Brexit kararı sonrası ‘Finans Merkezi’ unvanını Londra’dan almaya çalışırken, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan (EBRD) Türkiye’ye destek geldi. EBRD Başkanı Suma Chakrabarti, İstanbul’un finansal üssü haline gelmesi için her türlü potansiyele sahip olduğunu söyledi.

İstanbul’un bölgesel ve uluslararası bir finans merkezine dönüştürülmesine ilişkin hedefini değerlendiren Chakrabarti, şunları söyledi: “İstanbul ve Türkiye kendisini finansal bir merkeze dönüştürebilmek için gerekli tüm etmenlere sahip. Bu anlamda Borsa İstanbul net bir şekilde katalizör olmalı. Daha önce Moskova Borsası ile buna benzer bir konuda çalıştık. Bence Borsa İstanbul da bu yolda ilerleyebilir. Biz 2 yıl önce Borsa İstanbul’un yüzde 10’luk hissesi için yatırım yaptık. Bu yatırımın asıl amacı borsanın bölgesel bir merkez olma becerisini ilerletmekti. Kesinlikle İstanbul’un bölgesel bir finans merkezi olabileceğine, olması gerektiğine inanıyorum.”

18-19 Ocak’ta Türkiye’de bir dizi görüşmeler yapacak olan Suma Chakrabarti, “Türkiye bizi en büyük pazarımız” övgüsünde bulundu.

Haberin Devamı

Türkiye’de son 3 yılda toplam 5.4 milyar euroluk yatırım yaptıklarını belirten EBRD Başkanı, “Bu çok büyük hacimli bir yatırım. 2017’de 51 projeye 1.5 milyar euro yatırım gerçekleştirmişiz”dedi.

Chakrabarti, 2018’de 1.5 milyar euroluk yatırım öngördüklerini sözlerine ekledi.