Gazete Vatan Logo

Faturaları ‘cep’ten ödetecek!

Türk Telekom’un eski CEO’su Paul Doany’nin yatırım yaptığı Mobilexpress tek bir SMS ile faturaları ödüyor, kontör yüklüyor, online alışveriş yaptırıyor

Türkiye’nin ilk mobil alışveriş ve ödeme platformu olarak 2012 yılında yola çıkan Mobilexpress, 1 yıl içinde Türk Telekom’un eski CEO’su Paul Doany’den yatırım alma başarısını gösterdi. Kullanıcılarına ve iş ortaklarına SMS veya QR kod ile cepten fatura ödeme, TL yükleme, güvenli online mobil ödeme ve alışveriş hizmeti sunan şirket, tüm operatörler ve bankalarla çalışıyor.

Akıllı cep şart değil

İlk etapta TTNET ve Avea ile işbirliği yaptıklarını ve bu iki şirketin yeni nesil ödeme sistemi haline geldiklerini söyleyen Mobilexpress’in ortağı Tunç Berkman, “Tüm operatörler ve bankalarla çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde iş ortaklarımızın arasına enerji şirketlerini, Digiturk ve D-Smart gibi üyelik sistemiyle çalışan televizyon platformlarını katmayı hedefliyoruz. Görüşmelerimiz devam ediyor” değerlendirmesini yaptı.

Mobilexpress kullanıcıları SMS veya QR Kod ile alışveriş sayesinde de her zaman her yerde alışveriş imkanına sahip olduğunu belirten Berkman, şöyle devam etti:

“Operatör, banka ve cihaz bağımsız bir sistem olan Mobilexpress tüm kullanıcılara açık bir ödeme çözümüdür. Bir cep telefonu ve bir kredi kartına sahip olan herkes Mobilexpress’te saniyeler içinde ve hiçbir ücret ödemeden bir hesap oluşturup, sunulan hizmetlerden anında faydalanmaya başlayabilir. Kişisel ve ödeme bilgilerini sisteme bir kez ekleyen kullanıcılar, bilgilerini tekrar tekrar paylaşmaya gerek kalmadan işlem yapabilmenin rahatlık ve özgürlüğünü yaşarlar. Üstelik akıllı telefonlarının olması da gerekmiyor.”

Üyelik bedeli yok

Tunç Berkman, Türkiye’nin PayPal’i olmayı hedeflediklerini, yabancı ortak veya fonlarla ilgili planlarında ise Paul Doany’nin tecrübelerinden yararlanacaklarını kaydetti.

ALTERNATİF MOBİL CÜZDAN

Mobilexpress’in alternatif mobil cüzdan olduğunu söyleyen Genel Müdür Zeynep Şener şöyle konuştu:, “Türkiye’de en kapsamlı SMS bazlı alışveriş ve fatura ödeme sistemini biz kurduk. Bizim gibi ikinci bir şirket yok. Tüketiciye ekstra fatura çıkarmıyoruz. Fatura ve alışveriş üzerinden ödeme yapılan şirketten yüzde 1-5 arasında pay alıyoruz. Her ay 5 bin üye almaya başladık. 2014 sonuna kadar hedefimiz 200 bin üyeye ulaşmak. TTNET ve Avea’nın abone tabanları müşteri hacmimizi büyütecek.”

7 günde yatırım yapmaya karar verdim

Türk Telekom’un eski CEO’su Paul Doany, şu anda Golden Horn adlı girişim sermayesi fonuyla geleceğini parlak gördüğü şirketlere yatırım yapıyor. Tunç Mehmet Berkman’ı Avea’da çalıştığı dönemden tanıdığını anlatan Doany, “Avea’dan ayrılıp kendi işini kurduktan sonra bana mesaj attı. Yeni şirketini anlattı. Birkaç strateji değişikliği önerdim ve 7 gün içinde yatırım yapma kararı aldım” dedi. Doany, yeni dünya düzeninde doğru alanlara yatırım yapan küçük şirketlerin büyüme potansiyelinin çok yüksek olduğunu da belirterek, Deutsche Telecom’un yatırım yaptığı bir şirketin sıfırdan başlayıp 2 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşmasını örnek verdi.

Haberin Devamı