Gazete Vatan Logo

Fatma Şahin delilleri son anda kurtardı

Fatma Şahin delilleri son anda kurtardı

Gaziantep 5’inci Zırhlı Tugay Komutanlığı çöplüğünde çıkan yangında darbe girişimi ile ilgili delillerin imha edilmek istendiği ileri sürüldü. Delillerin bir kısmının ise Gaziantep Büyükşehir Fatma Şahin’in çabası ile kurtarıldığı belirtildi.

Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı çöplüğünde 3 gün önce bir yangın çıkmış, yangını vatandaşların ihbarı üzerine öğrenen itfaiye ekipleri herhangi bir yardım istenmemesi üzerine konuyu Gaziantep Büyükşehir belediye Başkanı Fatma Şahin’e iletmişti. Fatma Şahin, 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili delillerin yok edilmesi ihtimalini düşünerek iş makineleri ve itfaiye ekiplerini olay yerine gönderdi. Durumu Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ve Cumhuriyet Başsavcılığı’na da bildiren Şahin’in girişimi ile bölgede geniş güvenlik tedbirleri alındı.

Suç duyurusunda bulunuldu

İhlas Haber Ajansı Bölge Müdürü Ahmet Orhan Akın'ı ziyaretinde konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yakılmak istenen evraklarda darbe girişimi sürecinde ve öncesindeki yazışmaların olduğunu belirtti. Delil karartma ihtimali ile olaya müdahil olduğunu anlatan Şahin, yangını duyar duymaz hızla hareket ettiklerini ifade etti. Şahin, “3 gün önce itfaiye beni arayarak, Tugay’ın çöplüğünde yangından bahsedildiği söylendi. Çok hızlı bir şekilde müdahale ettik. Çok ciddi manada evrakların olduğunu gördük. Delil karartma olabileceğini düşündük. Kimin ne olduğunu bilmiyoruz. Talimatları yok etme girişimi olabileceğini düşünerek, hızlı bir şekilde müdahale ettik. Orada delil toplama ve raporlama konusunda, arkadaşlarımız, emniyet, adliye görevlileri ile yoğun bir şekilde çalıştı. Cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. Elde ettiğimiz sayfaların sağlam olanlarını ortaya koyduk, fotoğrafladık, belgeledik. Valimizle ve Cumhuriyet Başsavcılığımızla da konuşarak, süreci yönettik. Her şey olabilir. Kötü niyetli olanlara karşı gerekli tedbirleri almamız ve çok hızlı hareket etmemiz gerekiyordu. Çok ciddi manada yazışmalar vardı” dedi.

Haberin Devamı

Belgelerin imha edilmek istendiği gibi gösterilmesi çabasının da operasyon olabileceği konusunu göz ardı etmediklerini anlatan Şahin, “Burada da bir operasyon olabilir. Sanki yemek listesini falan yapmamış gibi gözüküyor. Ama yanan kısımda, nelerin yandığını biz bilmiyoruz. Neyi yaktıklarını biz bilmiyoruz. Ama biz orada hepsini delillendirerek, Cumhuriyet Savcısına suç duyurusunda bulunduk. Her yönden konu araştırılıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yetkililer ise olayın bir delil karatma ya da başka bir operasyon girişimi olup olmadığı yönünde geniş çaplı soruşturma başlatıldığını belirtti.