Gazete Vatan Logo

Fatma öğretmeni öldüren korgeneralin oğlunun da katili

Öğretmen Fatma Kayıkçı’yı öldüren kişinin, üç yıl önce Ankara’da Korgeneral Demirarslan’ın oğlu Göktuğ Demirarslan ile sevgilisinin de katili olduğu ortaya çıktı. Doktora öğrencisi Atalay Filiz ‘Kırmızı bülten’ ile aranıyor, Furkan A. sahte kimliğiyle Tuzla’da saklanıyordu.

Fatma öğretmeni öldüren korgeneralin oğlunun da katili

Tuzla’da esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolduktan sonra evinin yakınlarındaki ağaçlık alanda cesedi bulunan iki çocuk annesi tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı’nın katil zanlısı olarak aranan Furkan A. isimli kişinin, üç yıl önce iki kişiyi öldürmekten ‘kırmızı bültenle’ aranan Atalay Filiz olduğu ortaya çıktı. Cinayetin ardından kayıplara karışan Filiz’in evinde yapılan parmak izi taraması sonrasında kimliği tespit edilirken polis şimdi Filiz’i arıyor.

Karşılıksız aşk cinayeti

Polis parmak izinden tespit Atalay Filiz, 16 Eylül 2013’de Ankara’da TUBİTAK’ta mühendis olan çocukluk arkadaşı o dönemde olan Tümgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan’ın oğlu 24 yaşındaki Göktuğ Demirarslan ile sevgilisi 23 yaşındaki Rus Elena Radchikova’yı öldürmüştü. Ankara’da Eryaman Atakent Mahallesi Vadi Sitesi’ndeki evlerinde başlarından pompalı tüfekle vurularak öldürülen iki gencin katili olan Filiz’in, genç kadına ilgi duyduğu ama karşılık alamadığı için cinayetleri işlediği iddia edilmişti. Cinayetlerin ardından Filiz için ‘kırmızı bülten’ çıkarılmıştı. Üç yıldır kayıp olan Filiz’e dair tek bir iz bile bulunamamıştı.

Haberin Devamı

Sevgilisini de öldürmüş olabilir

İlk olarak iki gencin katil zanlısıyla ilgili bilgileri VATAN ortaya çıkarırken, çocukluk arkadaşı olan Demirarslan ve Filiz’in Erasmus programı çerçevesinde Paris’te aynı evi paylaştıkları belirtilmişti. Filiz’in sevgilisi Olga Seregina’nın kız arkadaşı Elena’yı Demirarslan ile tanıştırdığı, Filiz’in daha sonra ayrıldığı Rus sevgilisi Seregina’nın da 17 Aralık 2011’de ansızın ortadan kaybolduğu tespit edilmişti.

Valizle taşımış

Polis, kadın öğretmenin cinayetiyle ilgili de geniş çaplı soruşturmayı sürdürüyor. Cinayetin ardından polis bölgedeki tüm güvenlik kameralarını inceleme altına alırken, şüphelinin olay günü büyük bir valiz ile evden çıktığını tespit etti. Tekerlekli valiz ile ormanlık alana doğru ilerleyen zanlının, valizden çıkardığı cesedi ormanlık alana bıraktığı ve valizi de yakınlardaki bir çöp bidonuna attığı tespit edildi. Yapılan araştırmalarda öğretmenin çantasında bulunan yaklaşık 4 bin TL’nin de kayıp olduğu belirlendi. Kayıkçı’nın sekiz bıçak darbesiyle öldürüldüğü belirlendi.

Haberin Devamı

Portekiz’e kaçtı geri geldi

Filiz’in sahte pasaportla Portekiz’in Lizbon kentine kaçtığı bir süre burada yaşadıktan sonra Türkiye’ye kaçak yollardan giriş yaptığı öne sürüldü. Filiz’in, Türkiye’ye geldikten sonra yakalanmamak için girdiği işlerde kendisine sigorta yaptırmadığı ve sigortasız çalıştığı öğrenildi. İstanbul’a geldikten sonra da Filiz’in ilk altı ay hiç cep telefonu kullanmadığı belirlenirken, daha sonra başkasının üzerine alınan telefon hattını kullandığı kaydedildi. Son olarak öldürülen öğretmenin eşine ait kafede çalışan Filiz’in burada da kendisine sigorta yapılmasını istemediği, hiçbir resmi evrak hazırlamadığı ve adına kayıtlı hiçbir faturanın bulunmadığı da ortaya çıktı.