Gazete Vatan Logo

Fatih Üniversitesi vakıf üniversiteleri içinde ilk 5’te!

18 yılı geride bırakan Fatih Üniversitesi, kalitesini ve uluslararası eğitim hizmetini başarılarıyla ortaya koyuyor...

Fatih Üniversitesi vakıf üniversiteleri içinde ilk 5’te!
1996 yılında kurulan ve eğitim hayatında 18 yılı geride bırakan Fatih Üniversitesi; bilim, teknoloji ve öğrenci odaklı eğitim anlayışı ile hareket ediyor. Genç ve dinamik bir kadroya sahip olan Üniversite, nitelikli insan yetiştirmek amacıyla gençlere çağdaş eğitim imkânı sunuyor. Öğrenci ve akademisyen kalitesi bakımından ‘Bir Dünya Üniversitesi’ yaklaşımı ile hareket eden Fatih Üniversitesi, Türkiye’deki tüm üniversiteler arasında ilk 20’de, vakıf üniversiteleri içinde ise ilk 5’te yer alıyor.
Öğrenci ve akademisyenleri ile çok kültürlü bir ortam
Fatih Üniversitesi 114 farklı ülkeden gelen 1.556 uluslararası toplamda ise 14.973 öğrencisine farklı kültürleri tanıma ve onlarla iletişim kurma imkânını sunuyor. Öğrenciler, mezuniyet sonrasında farklı ülkelerde bulunan Fatih Üniversitesi mezunları sayesinde yerel kültüre ve işleyişe çok rahat uyum sağlıyor. Yabancı uyruklu öğrencilere 32 farklı ülkeden gelen 81 öğretim üyesi de eklenince Fatih Üniversitesi ‘Bir Dünya Üniversitesi’ olarak uluslararası bir kimliğe bürünüyor. Almanya’dan Rusya’ya, Amerika’dan Japonya’ya, Çin’den İsveç’e kadar dünyanın çeşitli yerlerinde bulunan 225 üniversite ile Exchange anlaşması bulunan Fatih Üniversitesi, öğrencilerine yüksek lisans ve doktora imkânları da sağlıyor.
Doğayla iç içe renkli bir kampüs
Öğrenciler Fatih Üniversitesi’nin Büyükçekmece Gölü manzaralı yemyeşil geniş kampüsüne girdiğinde 7 kıta ve 114 farklı ülkeden gelen öğrencilerle tanışma fırsatı yakalıyor. İhtiyaç duyabilecekleri her şeyi kampüs içinde bulan öğrenciler kültür, sanat ve spor etkinliklerine de katılabiliyor. Çok kültürlü bir özelliğe sahip kampüste öğrenciler, sınırsız internet ve sağlık hizmetlerinden de yararlanabiliyor.
Bursluluk oranı ve öğrenci kalitesinde iddialı
İlk 3000’e girenlere çeşitli oranlarda özel burs veren Üniversite, öğrencilerine eğitim, barınma, çift ana dal ve yan dal, derece, başarı, sanat, spor gibi burs imkânları da sunuyor. Kayıt yaptırdığı yerleştirme puan türü ve başarı sırasına göre;
İlk 100'e girenlere 1.000 TL (Tıp ve Hukuk Fakülteleri için 1.750 TL)
İlk 500'e girenlere 750 TL (Tıp ve Hukuk Fakülteleri için 1.000 TL)
İlk 1000'e girenlere 500 TL
İlk 3000’e girenlere 250 TL aylık özel burs veriliyor.
Tıp Fakültesi taban puan sıralamasında 7’inci, Hukuk Fakültesi taban puan sıralamasında 5’inci, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık taban puan sıralamasında 4’üncü, İlahiyat Fakültesi ve İngilizce Öğretmenliği taban puan sıralamasında 1. sırada olan Fatih Üniversitesi, öğrenci kalitesi olarak da oldukça parlak bir tabloya sahip. Üniversitede ilk 1000’den 32, ilk 5000’den ise 62 derecelik öğrenci eğitim görüyor.

Haberin Devamı

Detaylı bilgi için tıklayınız!

Haberin Devamı