Gazete Vatan Logo
Magazin Fatih Terim’den o iddiaya yanıt!

Fatih Terim’den o iddiaya yanıt!

Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, hakkında çıkan “İmparator Alaçatı’da gariban sokak köpeklerine savaş açtı” iddiasını avukatı aracılığıyla yalanladı: “Müvekkilim ve ailesi havyansever olup yaklaşık 10 senedir Fındık isimli bir köpeğe sahiptir. Hal böyleyken ‘köpeklerden rahatsız olduğu’ ‘köpekleri sevmediği’ şeklindeki haberler tamamen gerçek dışıdır.“

Fatih Terim’den o iddiaya yanıt!

CEVAP/DÜZELTME METNİ

Müvekkil Fatih Terim, yerel ve uluslar arası futbol camiası tarafından tanınan ve bu tanınılırlığını mesleki başarıları ve yürüttüğü üst düzey görevleri layıkıyla yerine getirmesi neticesinde kazanan bir futbol adamıdır. Ülkemiz futbolu için birçok ilkin gerçekleşmesinde büyük katkıları olan müvekkil, uluslararası alanda kazandığı önemli başarılar ile de taraflı tarafsız tüm futbol otoriteleri tarafından, elit bir teknik direktör olarak nitelendirilmiş ve sayısız ödül ve liyakata layık görülmüştür. Gerek Galatasaray Spor Kulübü ve gerekse Türk Futbol Milli Takımı ile elde ettiği başarılar herkesin malumudur. Bu üstün mesleki başarı ve tecrübelerinin yanında, her zaman gözettiği evrensel futbol fair play kurallarına tam ve içten riayeti ile de gerek ulusal ve gerekse uluslararası futbol camiasının saygınlığını kazanmıştır. Müvekkilin sportif yaşantısında ve sosyal ilişkilerinde örnek olduğu ve bu hassasiyetlerle hareket ettiği tartışmaya mahal vermeyecek kadar aşikardır.

Haberin Devamı

Vatan Gazetesi’nin Makaron Ekinde 24/06/2015 tarihinde yayımlanan ve 1. ve 3. sayfalarda yer alan, Öncel Öziçer tarafından kaleme alınan “İmparator Gariban Sokak Köpeklerine Savaş Açtı” ve “Fatih Terim’ e Hatırlatma: İzmir’de Biat Kültürü Yok!” başlıklı haber ve içerikleri gerçeğe aykırı olup, haksız ve hukuka aykırıdır. İş bu haberler, objektif ve sorumlu yayıncılık esasları hiçe alınarak kaleme alınmıştır. Öyle ki işbu haberin yazarı olan Öncel Öziçer haber içeriği ile ilgili Müvekkille konuşmamış ve haber içeriğinde yer verdiği iddiaların gerçek olup olmadığını dahi sormamıştır. Tek yanlı bir şekilde kaleme alınmış işbu haber içeriğinde asılsız iddialara yer verilmiş ve Müvekkil orta düzey okuyucu nezdinde adeta “hayvan düşmanı” gibi gösterilmiştir. Oysa ki müvekkil, işbu olayda köpeklerin daha iyi bir şekilde yaşamaları için yardım etme isteğini dile getirmiş ve fakat bu husus Vatan Gazetesi’nde aksi bir şekilde aksettirilmiştir. Müvekkil ve ailesi hayvansever olup, yakaşık on senedir Fındık isimli bir köpeğe sahiptir. Hal böyleyken Müvekkilin köpeklerden rahatsız olduğu, köpekleri sevmediği, otoyola atılmasını istediği şeklinde haber içeriğinde yer verilen iddialar son derece yakışıksız ve gerçek dışı iddialardır. İşbu haber tamamiyle sansasyonel kaygılarla kaleme alınmış olup, kişisel çıkarlara hizmet etmektedir. Müvekkilin kişilik haklarını ihlal eden, mezkur haber içeriği ile ilgili tarafımızca sorumlular hakkında gerekli hukuki yollara başvurulmuştur.

Haberin Devamı

Gereği kamuoyunun bilgisine saygılarımızla vekaleten sunulur.

Fatih Terim Vekili Av. Rezan Epözdemir