Gazete Vatan Logo

Fatih'te fuhuş baskını: 83 gözaltı

FATİH’te yabancı uyruklu kadınların fuhuşa zorladığı ihbarı üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Kumar Büro Amirliği’ne bağlı ekipler, 3 otel ve 2 diskoya baskın düzenledi. Baskında gözaltına alınan aralarında işletmecilerin ve personelin bulunduğu 23 kişi ve fuhuşa zorlandığı iddia edilen 60 yabancı uyruklu kadın Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. 5 sorumlu personele ise "İnsan ticareti yapmak" ve "Fuhuşa aracılık etmek" suçlarından işlem yapılacağı öğrenildi.

Aksaray’da 3 gün önce bir diskoya yapılan baskında gözaltına alınan Özbekistan uyruklu bir kadın ifadesinde, kendisine zorla fuhuş yaptırıldığını söylemesi üzerine ;polis soruşturmayı derinleştirdi. Aynı baskında gözaltına alınan 2 kişi çıkarıldıkları mahkemece "insan ticareti yapmak" suçundan tutuklanırken, Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Kumar Büro Amirliği’ne bağlı ekipler, yeni bir operasyonun hazırlığını yaptı. Cumhuriyet Savcısı’nın talimatı üzerine, ;yabancı uyruklu kadınların zorla tutulduğu ve fuhuş yaptırıldığı belirlenen 3 otel ve 2 diskoya şok baskınlar düzenlendi. Yapılan baskınlarda Ukrayna, Moldova, Türkmenistan ve Özbekistan uyruklu 60 kadın, 18 personel ve 5 sorumlu personel ;gözaltına alındı.

"YÜZÜMÜZ ÇOK GÜZEL ONUN İÇİN KAPATIYORUZ"

Gayrettepe’deki Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilen kadınlar tanınmamak için yüzlerini mont ve kazaklarıyla gizlemeye çalıştı. Basın mensuplarının ;"Yüzünüzü neden kapatıyorsunuz" sorusuna bir kadın, "Yüzümüz çok güzel onun için kapatıyoruz" yanıtını verdi. ;Yabancı uyruklu kadınların önce ;sağlık kontrolünden geçirileceği ve ;emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından ;sınır dışı edileceği öğrenildi. 5 sorumlu personele ise "İnsan ticareti yapmak" ve "Fuhuşa aracılık etmek" suçlarından işlem yapılacağı belirtildi.

Haberin Devamı