Gazete Vatan Logo

Fatih Akın'ın olaylı filmi The Cut Aralık'ta vizyona girecek

Fatih Akın'ın vizyona girmeden olay yaratan filmi The Cut(Kesik) Filmekimi festivalinden çıkarılması tartışma yaratmıştı.Film Aralık'ta sinemaseverlerle buluşacak.

Türkiye 'de ilk kez Filmekimi’nde gösterileceği belirtilen Fatih Akın’ın son filmi ‘The Cut’ın (Kesik) festivalin programından çıkarıldı. İKSV yetkilileri kararın politik olmadığını, filmin yurtdışı dağıtımcılarının talebi üzerine alındığını söyledi.

Filmin Türkiye’deki dağıtımcısı Anka Film ise Aralık'ta vizyonda olacaklarını dile getirdi.

THE CUT PROGRAMDAN NEDEN ÇIKARILDI?

Fatih Akın filmi The Cut ( Kesik ) filminin geçtiğimiz günlerde festival programından çıkarıldığı duyurulmuştu.IKSV yetkilileri, filmin çıkarılma sebebinin politik bir karar olmadığı ve filmin yurtdışı dağıtımcısının talebi üzerine çıkarıldığı belirtilmişti.Filmin Türkiye dağıtımcısı Anka Film ise konuya açıklama getirdi.

Filmin yapımcısı Ali Akdeniz, The Cut'ın 17 Ekim'de vizyona girmesinin planlandığı ve prömiyerinin ise 11- 17 Ekim'de Filmekimi'nde gösterimi yapılacağı doğruladı.Fakat vizyon tarihinin Aralık ayına ertelenmesi nedeniyle, filmin vizyon tarihi ile prömiyerinin tarihi arasında 2 aylık bir süreç olmasından dolayı, dağıtımcı şirket ile filmin programdan çıkartılması kararını aldıklarını dile getirdi.

Haberin Devamı

İzleyicilerden aynı zamanda özür dileyen Ali Akdeniz, Aralık ayında görüşeceklerini dile getirdi.