Gazete Vatan Logo

Faruk Çelik, "Bunlara hayvan demek hayvanlara hakaret"

Faruk Çelik, "Bunlara hayvan demek hayvanlara hakaret"

Bursa'da demokrasi nöbeti tutan 10 bine yakın vatandaşa seslenen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "İçinizden birileri 'Bunlar hayvan' diyebilir ama Gıda Tarım Hayvancılık Bakanı olarak diyorum ki bunlara hayvan demek hayvanlara hakarettir. Hayvan kim bunlar kim. Hayvana bundan daha büyük hakaret olmaz" dedi.

Bursa'da darbe girişiminin hemen ardından sokaklara çıkan halk demokrasi nöbetini tutmaya devam ediyor. 10 bine yakın kişinin Fomara meydanı ve civarına toplandığı demokrasi nöbetindeki halkla bir araya gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile eski Sağlık Bakanı ve Bursa Milletvekili Dr. Mehmet Müezzinoğlu coşkuyla karşılandı. Kalabalığa seslenen Müezzinoğlu'nun dün İstanbul'daki 3 noktaya katılarak halka seslenmesinin ardından sesinin kısıldığı dikkatlerden kaçmazken bir süre daha halkın meydanları boş bırakmamasını talep etti. Tankların ve silahların karşısında duran halkımıza minnettarız diyen Müezzinoğlu, "Bu kalabalığı hainler görsün, bizlerden korksun. İnanıyorum önümüzdeki haftadan itibaren inşallah evlerimizde daha rahat uyuyacağız, sokaklarımızda daha güvenli gezeceğiz" dedi.

Haberin Devamı

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti" tutan binlerce kişiye hitap eden Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Bu alçaklar iki şeyi hesap edemediler. Bir 'Çanakkale geçilmez' diyen bu halkı hesap edemediler. İki, her türlü planı yaparız ve Türkiye'de halkın seçtiği ilk cumhurbaşkanı yakın olan Yunan adalarına kaçar gider diye zannettiler" dedi.

Başkomutan Cumhurbaşkanı hainlere pabuç bırakmadı diyen Çelik,"Siz bu hilelerle Abdülhamit Han'ı hallettiniz, rahmetli Menderes'i, Özal'ı ve Muhsin Yazıcıoğlu'nu yediniz ama Recep Tayyip Erdoğan'ı yedirmeyeceğiz. İnanıyorum ki dünya mazlumlarına 16 Temmuz sabahında çok büyük örnekler alacakları hususlar ortaya koyduk" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Ben idam elbisemi giyerek yola çıktım" dediğine dikkati çeken Çelik, darbe girişimi yapanların bunu anlamadıklarını, göremediklerini dile getirerek kefeniyle yola çıkmış bir liderin neler yapabileceğini kestiremediklerini vurguladı.

Haberin Devamı

Bir yanlış vardı diyen Çelik, "O yanlış bu milletin araçlarını kullanan hainlerdi. Türk milleti olarak çok sıkıntılar gördük, çok çileler çektik, çok badirelerle karşı karşıya kaldık ama böyle bir düşmanla tarih boyunca hiç karşı karşıya gelmedik. Hiç yüz yüze gelmedik. Böyle bir hain, alçak düşman tarihimizde olmadı diyebilirim. Şimdi kardeşlerim bunları yapanlara biz Mehmetçik diyebilir miyiz, Türk diyebilir miyiz, insan diyebilir miyiz? Türk olamaz, insan olamaz. İçinizden birileri 'Bunlar hayvan' diyebilir ama Gıda Tarım Hayvancılık Bakanı olarak diyorum ki bunlara hayvan demek hayvanlara hakarettir. Hayvan kim bunlar kim. Hayvana bundan daha büyük hakaret olmaz. Bunlar böyle alçaklık yapmışlardır. Bunu özellikle kayıtlara geçmesi için söylüyorum. 9 gün gün boyunca minarelerden selalar ve ezanların okundu. Çok şükür bu imanlı milletin minarelerinden okunan selalar ve ezanlar, tankın ve uçağın sesine galip geldi. Tankın ve uçağın sesi maalesef ezanın, selanın karşısında söndü. Sizler taşın altına gövdenizi koymadınız, tankın altına gövdenizi koydunuz. Tankın altına gövdesini koyan örnek bir millet oldunuz. Siz Bedrin Aslanları gibi 8 gündür dünyaya gibi ders veriyorsunuz.” Açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Provokasyonlara dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Çelik, "Şu güzel birliktelik demokrasi birliği. Bu cumhuriyetin ilelebet yaşaması birliği. Bu dava ay yıldızlı bayrağa gönül veren 78 milyonun başı tacı ettiği bir davadır. Cumhurbaşkanımız 'Meydanlar yerinizde durmaya devam edin' diyor. Elbet bildiği bir şey var. Bu olayı tek yönlü görmeyin. Bu olay sıradan, birilerinin yapıp edelim dediği bir şey değildir. Bu olay ciddi bir planlamanın, bir çok unsurun, bir çok şer odağının elinin olduğu bir projedir, plandır. O planları başlarına çaldınız. Çalmaya devam edin. Hükümetimizi, Cumhubaşkanımızı dört kulağınızla dinleyin ve bu meydanlarda tavrınızı belirleyin. Demokrasi bayramımız kutlu olsun" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı