Gazete Vatan Logo

Farklı dini inançlılar dini bayramlarında idari izin yapacak

Farklı dini inançlılar dini bayramlarında idari izin yapacak

Bakırköy Belediyesi ve Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesine göre farklı dini inançları olan çalışanlar dini bayramlarında idari izinli sayılacak.

Bakırköy Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ve Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası Genel Başkanı Ömer Salih Erol arasında imzalanan toplu iş sözleşmesine göre farklı dini inançları olan çalışanlar dini bayramlarında idari izinli olacak. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kadınlar idari izinli sayılacak ve engelli memurlara veya ailesinde engelli olan memurlara fazladan bir ikramiye verilecek.


Bakırköy Belediye Başkanı Kerimoğlu, toplu iş sözleşme imza töreninden sonra Türkiye'ye örnek olacak bir toplu iş sözleşmesi imzaladıklarını belirterek, belediye ile sendika arasında imzalanan toplu iş sözleşmesinin sosyal ve ekonomik anlamda Türkiye'ye örnek olacak bir toplu iş sözleşmesi olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Kerimoğlu, belediyenin içinde bulunduğu maddi açıdan zor şartlara rağmen emek cephesinde, emeğiyle geçinenlerin yanında olmaya çalıştıklarını vurgulayarak, şu ifadelere yer verdi:

"31 Aralık 2017 tarihine kadar geçerli olacak toplu iş sözleşmesine göre, memur ve sözleşmeli memurlarımız birinci yıl 1.100 lira ikinci yıl 1.200 lira sosyal yardım ve ikramiye alacak. Dini bayramlarda, yılbaşında, 1 Mayısta ve eğitim yılının başlangıcında verdiğimiz ikramiyelere ilaveten kendisi engelli olan veya ailesinde engelli olan çalışanlarımıza da fazladan bir ikramiye vereceğiz. Sosyal denge ödemelerimizde devam edecek. Ayrıca sosyal açıdan da, farklı dini inançları olan çalışanlarımızın dini bayramlarında (Paskalya, Roş Aşana ve Pesah, Muharrem Ayının 12. Günü) idari izinli sayılacak. Yine talep etmeleri durumunda 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde de kadın personelimiz de idari izinli sayılacak. Emzirme dönemi içinde bulunan kadınlarımız için emzirme odası da açacağız. Bu arada mart ve nisan aylarında yaşadığımız maddi sıkıntılar döneminde maaş ödemelerindeki gecikmede karşılıklı fedakarlıkta bulunan emekçi arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum."

Haberin Devamı