Gazete Vatan Logo
Magazin Farah Zeynep Abdullah kimdir?

Farah Zeynep Abdullah kimdir?

Ekranların güzel oyuncusu Farah Zeynep Abdullah tepkisini gösterdi. Sempatik güzel kime ne için tepki gösterdi? Farah Zeynep Abdullah kimdir? İşte bütün ayrıntılar...

Farah Zeynep Abdullah kimdir?

Sempatik güzel Farah Zeynep Abdullah televizyondaki dizileri ile hayatımıza girdi. Kariyerinde hayli başarılı olan Farah Zeynep Abdullah daha sonra da beyaz perdede çeşitli rolleri üstlendi. Üstlendiği her rolü başarılı bir şekilde tamamlayan Farah Zeynep Abdullah, ekranların vazgeçilmez yüzü oldu. Genç yaşında kariyer merdivenlerini hızla çıkmayı başaran Farah Zeynep Abdullah'ı tanıyalım...

Farah Zeynep Abdullah kimdir?

Yaşam öyküsü

Irak Türkmenlerinden olan bir baba ile Türk ve Boşnak kökenli bir annenin kızı olarak İstanbul'da doğdu. Lisenin bir kısmını İstanbul Saint Michel Fransız Lisesi'nde okumuştur. Ancak daha sonra babasının işi gereği kaydını aldırarak İngiltere'de lise öğrenimini tamamlamıştır. Öyle Bir Geçer Zaman ki adlı dizinin 2'nci sezonundan sonra, diziden ayrılarak, oyunculuk kariyeri için kaydını dondurduğu Kent Üniversitesi (İngiltere) Fransızca-Drama bölümüne dönüp, eğitimini tamamlamış ve 2013'te diplomasını almıştır.Ayrıca,kadın-erkek eşitliği ile ilgili bir kampanya olan HeForShe reklamında oynamıştır. Amnesty Türkiye'nin de gönüllü destekçisidir.

Haberin Devamı

Oyunculuk kariyeri

Farah Zeynep, üniversiteye başlamaya hazırlanırken Öyle Bir Geçer Zaman ki adlı dizi için teklif geldi. İngiltere'ye, okuluna dönmesine üç gün kala deneme çekimlerinde başarılı bulunduğunu ve Aylin rolüne seçildiğini öğrenmiştir. Bu dizide dört çocuklu bir ailenin ikinci çocuğu olan Aylin'i canlandırmıştır.Daha sonra Yılmaz Erdoğan'ın filmi Kelebeğin Rüyası'nda oynamıştır.Bu filmde başrolleri Kıvanç Tatlıtuğ ve Mert Fırat ile paylaşmıştır. 2014 senesinde Star TV'de yayınlanan Kurt Seyit ve Şura adlı dizide başrol oynamıştır. Çağan Irmak'ın yönettiği 2014 yılının en başarılı filmlerinden olan Unutursam Fısılda filminde Hümeyra'nın da oynadığı Hatice (Ayperi) karakterinin gençliğini canlandırmıştır. Ayrıca oyuncu Barbie Prenses ve Rockstar animasyon filmindeki Prenses Azra'yı seslendirmiştir.

Filmografisi
2010-2012 Öyle Bir Geçer Zaman ki Aylin Akarsu Talaşoğlu Yardımcı kadın oyuncu
2014 Kurt Seyit ve Şura Şura Başrol oyuncusu
Yıl Film Rolü Notlar
2013 Kelebeğin Rüyası Mediha Sessiz Başrol oyuncusu
2014 Bi Küçük Eylül Meselesi Eylül Başrol oyuncusu
Unutursam Fısılda Ayperi / Hatice Başrol oyuncusu
2015 Barbie Prenses ve Rockstar Prenses Azra Seslendirme
Farah Zeynep Abdullah’tan kilo tepkisi
Yeni sezonda Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisinde rol alacak olan Farah Zeynep Abdullah, “Kilo aldığı için diyet yapıyor” haberlerine sitem etti.
Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisinde ‘Sultan’ rolü için kilo vereceği haberleri üzerine güzel oyuncu Instagram sayfasından, kedisiyle fotoğraf paylaşan Abdullah fotoğrafa şu notu düştü:
“Merhabalar herkese! Bütün yaz magazin haberi diye ünlü bikinili kadınlar izliyoruz. Çok ayıp bence artık başkalarının kilosuyla, vücuduyla ilgili konuşmak. Röntgencilik gibi çekilmiş eski fotoğraflari bir şey bulamayınca yalan haberle tekrar servis etmek? Haber servis ediyorum diye doğrulatmadan dedikoduyu haber yapmak? Yok ışık kötüydü, yok duruş kötüydü demiyeceğim. Ben çok memnunum kilomdan, vücudumdan. Kaldı ki şişmanım diyelim, kaldı ki vücudum medyanın dayattığı güzellik görüşüne uymuyor diyelim, ee? Bundan tam olarak kime ne? Ben aynı zamanda medya da okumuş biri olarak şunu söylemek istiyorum, boş verin kızlar kimin ne dediğini, medyanın size dayattıklarını! Benim vücudum, benim kilom, benim hayatimO? kadınlar olarak maruz kaldığımız bu şekilciliğin bir gün son bulması dileğiyle.
farah zeynep abdullah

Haberin Devamı