Gazete Vatan Logo

Faizsiz bankacılık artık üvey evlat değil

Kamunun ilk faizsiz bankası Ziraat Katılım törenle açılırken, Başbakan Yardımcısı Babacan, bir dönem üvey evlat yerine konan katılım bankacılığını artık devletin sahiplendiğini söyledi

Faizsiz bankacılık olarak bilinen katılım bankacılığında yeni dönem dualarla başladı. Kamunun ilk katılım bankası Ziraat Katılım Bankası dün törenle kapılarını açtı. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen açılışta yaptığı konuşmada, bir dönem katılım bankacılığının devletin çok da olumlu bakmadığı hatta üvey evlat yerine koyduğu bir sektör olduğuna dikkat çekti. Babacan, “Bugün bu açıdan da tarihi bir gün. Katılım bankacılığı artık devletin bizzat içinde yer aldığı ve sahiplendiği bir sektör haline geliyor. Katılım bankacılığının kalıcı olarak Türkiye’de yerleşmesi ve güçlenmesi açısından bu içeriye ve dışarıya çok önemli bir mesaj” dedi.

Ziraat Katılım’ın kuruluşunun hem ülke hem Ziraat Bankası hem de finans sektörü için önemli olduğunu kaydeden Babacan, Türkiye’nin en köklü kurumlarından olan Ziraat’in aktif büyüklüğüyle Türkiye’nin en büyük bankası ve en yaygın şube ağına sahip bankası olduğuna işaret etti.

Vakıf ve Halk arkada

Haberin Devamı

Faizsiz finans alanında faaliyet gösterecek, ekonomiyi ve reel sektörü finanse edecek Ziraat Katılım’ın Türkiye için çok önemli bir başlangıç olduğunu kaydeden Babacan, özellikle çiftçilerin ve esnafın sübvansiyonlu kredi kullanımında da katılım bankacılığının çok önemli olacağını vurgulayarak, “Şu anda her ne kadar enflasyonun da altında bir faiz oranıyla çiftçilerimiz, esnafımız kredi imkanına ulaşsa da yine de ‘Ben faize hiç bulaşmak istemiyorum’ diyen çiftçimiz ve esnafımız, ilk olarak Ziraat Katılım Bankası ile ama onun hemen arkasından da Vakıf ve Halk Katılım ile beraber bu imkanlara da sahip olacak” diye konuştu.