Gazete Vatan Logo

Faiz yeniden indi!

Hazine faiz ve tahvil rakamlarını açıkladı

Hazine’nin dün düzenlediği 5 ve 7 yıllık tahvil ihalelerine gelen güçlü taleple gösterge tahvilin faizi yüzde 5.29’dan yüzde 5’in altına geriledi.

Hazine’nin dün düzenlediği 5 ve 7 yıllık tahvil ihalelerine gelen güçlü taleple gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 5’in altını gördü. Hazine 5 yıllık sabit kuponlu tahvil, 7 yıl vadeli değişken kuponlu tahvil ve ROT satışları ile toplam 6.3 milyar lira kaynak sağladı. İhalelere gelen güçlü talep ile sabah açıklanan Mart ayı ödemeler dengesi verisinin ardından düşüş eğilimine giren gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 4.99’a kadar geriledi.

Patlamalar etkiledi

Gösterge tahvilin bileşik faizi güne yüzde 5.29 seviyesinden başladıktan sonra gelen tepki alımları ve Mart ayı cari açığının 5.39 milyar dolar ile beklentilerin altında kalmasının morali ile yüzde 5.08 seviyesine gerilemişti.

Analistler ihaleler sonrasında bono piyasasındaki alımların belirginleştiğini belirterek bugün Hazine’nin düzenleyeceği ihaleler öncesinde yüzde 4.95 - 5.10 arasında yatay bir seyrin hakim olabileceğini kaydediyor. Hazine yarın 2 yıl (Yeni gösterge) ve 10 yıl vadeli sabit kuponlu ile 10 yıl vadeli TÜFE’ye endeksli devlet tahvili ihalesi yapacak.

Haberin Devamı