Gazete Vatan Logo

Kredi faiz oranları 2020 (en uygun ihtiyaç kredisi veren banka) | Bireysel ihtiyaç kredisi ne kadar oldu?

Bireysel kredisi ne kadar oldu? Kredi faiz oranları düştü mü? kredi çekmek isteyen vatandaşlar tarafından merakla takip edilen soruların başında geliyor. Kredi faiz oranlarından indimim peş peşe geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın sıfır konutta faizlerin 0.79'a ineceği müjdesinden sonra bankalar ihtiyaç ve taşıt kredisi faiz oranlarında da indirime gitti. Peki Kredi faiz oranları ne kadar? Bireysel ihtiyaç kredisi ne kadar oldu?

Kredi faiz oranları 2020 (en uygun ihtiyaç kredisi veren banka) | Bireysel ihtiyaç kredisi ne kadar oldu?

Kamu ve özel bankalar peş peşe ihtiyaç- taşıt- konut kredisi faiz oranlarındaki indirimlere gitti. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak sıfır konutta faizlerin 0.79'a ineceğini müjdelendi, bankalar da ihtiyaç ve taşıt kredisi faiz oranı indirim kampanyaları düzenledi. Kredi faiz oranlarında yapılan indirimlerden sonrası vatandaş en uygun krediyi araştırmak için arama motorlarına yöneldi. İşte bankaların faiz oranları

ZİRAAT BANKASI FAİZ ORANLARI

Tüketici kredisi: 1.12

HALKBANK FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.15

VAKIFBANK FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.12

AKBANK FAİZ ORANLARI

Direkt kredi: 1.49

İhtiyaç kredisi: 1.45

GARANTİ BANKASI FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.09

İŞ BANKASI FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.09

YAPIKREDİ FAİZ ORANLARI

Bireysel ihtiyaç kredisi: 1.56

QNB FİNANSBANK FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 0.99

DENİZBANK FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.59

İHTİYAÇ KREDİSİ ÇEKME ŞARTLARI

1- İhtiyaç kredisi başvurusu yapabilmek için öncelikle 18 yaşınızı doldurmuş olmanız gerekse de bazı bankalar için bu sınır 20 yaş olabiliyor.

Haberin Devamı

2- Bankaya bir gelir kaynağı göstermeniz, yani belgelemeniz gerekiyor. Bunun için ya kaydı sahibi olmalı ya da vergi levhası olan bir şirket sahibi olmanız gerekiyor. Bankalardan kredi onayı almak için levhanızda kâr gözükmeli veya SSK kaydınız son iş yerinde 3 ay dolmuş olmalı.

3- Kredi notu adı verilen banka ve borç ilişkileri geçmişiniz, fatura ödemeleriniz, kredi ve kredi kartı ödemelerinizin düzenli seyretmiş olması gerekiyor.

4- Kredilerde eskisi kadar kefil aranmıyor ancak banka gerekli görürse ister. İpotekli olmadıkça eş rızası talep edilmese de kefil gerekirse kefilden eş rızası isteniyor.

5- İhtiyaç kredisi vadeleri yasal olarak 36 ay sınırındadır, ancak ipotekli kredi çekecekseniz 120 ay vadeye kadar çıkabiliyorsunuz.