Gazete Vatan Logo

Faiz indiriminde sıra otomotivde

Bankaların konut kredisi faizlerini yüzde birin altına indirmesi otomotiv sektörünü de benzer bir beklentiye soktu.

Faiz indiriminde sıra otomotivde

Otomotivciler de taşıt kredisi faiz oranlarında düşüş bekliyor. Otomotiv sektörünün geçen yıla göre satış adetlerinde kayıplar yaşadığını belirten Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gülan, “Düşüşü dengelemek için faiz indiriminin otomotiv sektörü için de son derece gerekli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

ALIMLARI ÖNE ÇEKER

Otomobil alıcılarının faiz oranlarına bakarak araç alımlarını öne çekebildiklerini anlatan Toyota Türkiye CEO'su Ali Haydar Bozkurt ise, “Kredi faiz oranlarına yansıyacak muhtemel düşüşlerle birlikte otomotiv sektörünün bir ivme yakalayacağını öngörüyorum. Faizlerin geri çekilmesiyle birlikte satışlar kademeli olarak artar” dedi.

DÖVİZ VE FAİZ ÖNEMLİ

Otomotiv satışlarında en önemli iki etkenin döviz kurları ve kredi faiz oranları olduğuna işaret eden Hyundai Genel Müdürü Önder Göker ise uzun vadeye yayılan bir uygulamanın ileride olumlu katkıları olacığını kaydetti.

Psikolojik sınır yüzde 1'in altı Tüketici faizlerinin düşmesinin finansal kampanyaların çerçevesini genişleteceğine dikkati çeken Nissan Türkiye Genel Müdürü Sinan Özkök, “Peşinat seviyesinin aşağı çekilmesi ve kredi faizlerinin düşmesi, özellikle de psikolojik sınır olan yüzde 1'in altına inmesi tüketicinin araç alımını kolaylaştıracaktır. Şu anda kimsenin amacı fırsattan faydalanıp kar maksimizasyonu olmamalı. Amacımız bu dönemi en hızlı şekilde geçip ekonomiye olan güvenin artmasını ve ticaretin çarklarının yeniden hızlı bir şekilde dönmesini sağlamak olmalıdır.”

Haberin Devamı