Gazete Vatan Logo
Magazin Fahriye Evcen: Düğün Türkiye’de, tarih net değil

Fahriye Evcen: Düğün Türkiye’de, tarih net değil

Burak Özçivit'le nişanlanan güzel oyuncu Fahriye Evcen, düğün hakkında bilgi verdi.

Fahriye Evcen: Düğün Türkiye’de, tarih net değil

Oyuncu Fahriye Evcen, ilk kez tasarladığı 'Fahriye Evcen for Koton Jeans' isimli koleksiyonunu düzenlenen basın toplantısıyla tanıttı.

Koton 2017 ilkbahar-yaz sezonu için hazırlanan kot pantolon koleksiyonu, Koton Yönetim Kurulu Üyesi ve Eş Başkanı Gülden Yılmaz ve oyuncu Fahriye Evcen ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlenen tanıtımda tanıtıldı.

Evcen imzasıyla ‘Şimdi Beyaz Jean Moda’ ve ‘Rengi beyaz, ruhu jean’ sloganıyla hazırlanan koleksiyonda Fahriye Evcen’in kendine özgü sade ve feminen tarzını yansıttığı tasarımlar ön plana çıktı. Ayrıca Evcen, 70’li yılların özgür ruhunu ve festival havasını beyazın saflığıyla bir araya getirdi.

"KOLEKSİYONA BEYAZIN MASUMİYETİNİ YANSITMAK İSTEDİK"

İlk kez tasarımcı kimliği ile moda dünyasına adım atan Evcen, "Koton’un 7 aydır marka yüzüyüm ve çok güzel şeyler geride bıraktık. Bu Jean işine gerçekten kafayı taktik artık ilerletmek ve üzerine katmak istiyoruz. Jean’ın herkesin hayatında o kadar yaygın bir yeri var ki. O kadar güzel bir kontrast oldu ki siyah Jean üzerine böyle bir şey yapmak gerçekten dahiyane bir fikir oldu. Ama şöyle de bir şey var koleksiyona biz aslında farklı şeylerde katmak istedik. Beyaz Jean’ı biraz baz olarak aldık. Sloganımız ‘Rengi Beyaz, Ruhu Jean’ dolayısıyla asi, özgür ve güçlü tarafını asla kaybetmiyoruz. Çünkü beyazın masumiyetini biz biraz koleksiyona yansıtmak istedik. Sırtımdaki kanat imgesi gibi. İlk koleksiyonda da hatırlarsınız ‘star’ imgemiz vardı. Biz bu imge olayını devam ettirmek istedik çünkü çok fazla ilgi duyuldu. Bizimde çok içimize sindi, çok hoşumuza gitti. Beyazın böyle naifliği ve masumiyetini yansıtmak üzerede melek kanadı imgesini kullanmak istedik. Ama festival ruhunu da yansıtıyoruz. Yani koleksiyonda renkte bulabilecekler. Haki’nin, Kremit’in tonları, Mavi’nin çok güzel tonları hem böyle biraz festival ruhu ama Jean’ın özgüvenli ve güçlü duruşunu kaybetmedik koleksiyonda" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"GÖNLÜMDEN GEÇEN DÜĞÜNÜN TÜRKİYE'DE OLMASI"

Etkinlikte muhabirlerin sorularını yanıtlayan Evcen, bir muhabirin "Gelinliğe de hazırlık diyelim mi?" sorusuna, "Beyazı ben bu sene seviyorum. Beyaz bu sene benim ruhumu en doğru renk galiba. Bu işte Koton ile birlikte çok güzel tasarımlar çıktı" cevabını verdi.

Haberin Devamı

Evcen, "Evlilik için İstanbul’da yer bakıyor muşsunuz doğru mu?" sorusu üzerine ise "Henüz detayları netleştirmedik. Netleşir netleşmez paylaşacağız. Tarih ve yer konusunda bakınıyoruz. Gönlümden geçen düğünün Türkiye’de olması" dedi.

Ortadoğu’da 70 tane mağazaları olduğunu söyleyen Koton Yönetim Kurulu Üyesi ve Eş Başkanı Gülden Yılmaz ise "Fahriye’nin aslında biz fanlarını takip ediyoruz. Bizimde Ortadoğu’da hem Suudi Arabistan’da hem Kuveyt’te o coğrafyada ve Dubai’de baya mağazamız var. Yaklaşık 70 tane falan. 200’lere gelen yurtdışı mağaza sayımız var. Aslında Fahriye’nin ününün yayıldığı her yerde biz mutlaka bunun karşılığını göreceğiz diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.