Gazete Vatan Logo

Faciayı ağaçlar önledi!

İstanbul yine bir faciadan döndü.. Fırtına nedeniyle Taksim Elmadağ’da 8 katlı AVM inşaatının çelik iskelesi çöktü, aralarında turistlerin de bulunduğu 10 kişi yaralandı.

Faciayı ağaçlar önledi!

İSTANBUL’da dün öğleden sonra başlayan fırtına ile birlikte pek çok tehlike ucuz atlatıldı. Taksim, Elmadağ’daki Şan Tiyatrosu’nun yerine yapılan 8 katlı AVM inşaatının çelik iskelesi fırtına nedeniyle çöktü. İskeleden kopan parçalar Cumhuriyet Caddesi’nden geçen 1’i taksi 2 otomobil, 1 cip ve 1 minibüsün üzerine düştü. Aralarında Lübnan ve Suriyeli turistlerin de bulunduğu yaklaşık 10 kişi çeşitli yerlerinden hafif yaralandı. 1 Suriyeli çocuğun da aralarında olduğu yaralılara ilk müdahale yakındaki Surp Agop Hastanesinde yapıldı.

Savrularak geldi

Olay yerine gelen sağlık ekipleri itfaiye, araçlarının ezilmesiyle yüzlerinden ve çeşitli yerlerinden yaralananlara müdahale etti, itfaiye ekipleri araçlarda kalanları dışarı çıkardı. Bu arada, yolun ortasındaki çınar ağaçları yaralı sayısının artmasını engelledi. Çöken iskeleden kopan parçalar, Taksim alt geçidinin girişinden aşağıya kadar düştü. “Yağmur gibi düşmeye başladı. Hortum olduğunu hissettim. Savrularak gelmeye başladı, Allah’tan dik olarak gelmedi, çapraz düşmeye başladı. Araçta yolcum vardı, ona da bir şey olmadı” dedi.

Haberin Devamı

Uçaklar fırtınadan inemedi
MARMARA bölgesini etkisi altına şiddetli fırtına uçak seferlerini de etkiledi. Yaklaşık saatte 70 Km hızla esen fırtına nedeniyle, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda kısa pist olarak adlandırılan 05/23 pistini kullanamadıklarını belirten Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) yetkilileri kısa süreli gecikmeler yaşandığını söylediler. Bu arada fırtına nedeniyle havada yakıt kritiğine giren Hamburg, Frankfurt, Bakü, Düsseldorf, Atina ve Seul’den İstanbul’a gelen THY uçakları, Atatürk Havalimanı’na inemedi, başka havalimanlarına yönlendirildi.