Gazete Vatan Logo

Faciada yeni iddia

Servis şoförü tatile gidince direksiyona oğlu geçmiş

Yenibosna’da yaptığı kazayla 3 THY personelini ölüme taşıyan servis şoförünün izinli olduğu, yerine oğlunu bıraktığı ortaya çıktı. Tutuklanan İnan Çetin’in ehliyet sınıfının da servis aracını kullanmaya yetmediği anlaşıldı.

İstanbul’da önceki gün Türk Hava Yolları personelini taşıyan servis minibüsünün E-5 Karayolu Yenibosna Mevki’inde yaptığı kazada hayatını kaybeden 34 yaşındaki temizlik işçisi Fatih Eken, gözyaşları arasında son yolcuğuna uğurlandı. Maltepe Tugay Yolu Merkez Camii’nde düzenlenen törende Eken’in 7 aylık eşi Sevgi ile annesi Hülya Eken uzun süre tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Sevgi Eken, “Aşkım beni bırakma. Benim bir tanem gidiyor, canım gidiyor” diye gözyaşı dökerken, annesi Hülya Eken de, “Ben onu ne zorluklarla doğurdum. Kara toprağa nasıl sokacağım” diye gözyaşı döktü.

Cenazeye katılan Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil de acılı aileye başsağlığı diledi. THY personelini taşıyan servis minibüsünü kullanan sürücü 22 yaşındaki İnan Çetin’in, memleketi Bartın’a giden babasının yerine minibüsle servise çıktığı iddia edildi. Servis sürücülerinde E sınıfı ehliyet olması gerekirken İnan Çetin’in B sınıfı ehliyet ile yola çıktığı öğrenildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan İnan Çetin, Bakırköy Adliyesi’ne sevk edildi. Soruşturmayı yürüten savcı tarafından ifadesi alınan Çetin, tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi. Çetin’in savcıya verdiği ifadede, aracın annesi Şehriye Çetin üzerine kayıtlı olduğunu belirterek “Aracın şoförü benim. Ehliyetimin yetersiz olduğunu biliyordum. Arkamdan bir taksi sollamak için sellektör yaptı ve harekete geçti. Bu sırada bana çarpacağını zannettim ve direksiyonu kırdım. Yerler ıslak olrduğundan direksiyon hakimiyetini kaybettim. Metrobüs bariyerlerine çarptım, o sırada da araç takla attı” dediği öğrenildi.

Aynı kazada yaşamını yitiren Türk Hava Yolları (THY) teknisyenlerinden 32 yaşındaki Orhan Avcı ile 25 yaşındaki Selçuk Uludağ, Eskişehir’de toprağa verildi. Selçuk Uludağ’ın 4 ay önce THY’da işe girdiği, Orhan Avcı’nın eşi Sibel Avcı’nın ise 6 aylık hamile olduğu belirtildi.

Haberin Devamı