Gazete Vatan Logo

Facia teğet geçti

İstanbul’dan ‘Dekor Cam’ın sahibi işadamı Mehmet Şahin’i Kıbrıs’a götüren özel jet, iniş takımları arızalanınca Atatürk Havalimanı’na döndü... İnişte pistte 100 metre sürüklenince alev alan uçaktaki iki pilot, bir hostes ve işadamı yaralı kurtuldu... Kaza nedeniyle kapanan Atatürk Havalimanı kısa süre sonra iniş ve kalkışa açıldı...

Facia teğet geçti

Atatürk Havalimanı’nda dün gece faciadan dönüldü. KKTC’ye gitmek için havalanan TC-KON kuyruklu özel jet bir süre sonra iniş takımlarında arıza bildirdi. Kalktıktan sonra geri dönen ve tekrar Atatürk Havalimanı’na inen uçak, inişte pistten çıktı. Yaklaşık 100 metre sürüklenerek alev topuna dönen uçaktaki üç mürettebat ve bir yolcu yaralı olarak kurtuldu.

Uçak 19 yaşında...

EuroAire ait, Koçoğlu Havacılık tarafından işletilen 1998 model TC-KON tescilli uçak, dün saat 21.20’de KKTC’deki Ercan Havalimanı’na gitmek üzere Atatürk Havalimanı’ndan kalktı. Kalkıştan kısa süre sonra uçakta iniş takım arızası ortaya çıktı. Pilotlar geri dönme kararı aldı. Atatürk Havalimanı kulesi ile temasa geçen pilotlar, öncelikli acil iniş izni istedi.

Havalimanı itfaiye ve kurtarma ekipleri de acil durum için pistte yerlerini aldı. Saat 21.30’da çift motorlu iş jeti. Atatürk Havalimanı’nın 35 sağ pistine teker koydu. Ancak iniş takımları katlanan uçak pistte yaklaşık 100 metre kaydı ve toprak alana çıktı. Sürtünme nedeniyle alev alan uçağa itfaiye ekipleri anında müdahalede bulundu. Uçakta bulunan pilotlar, Muzaffer Kütük, Mehmet Mümin Turan, hostes Duygu Doğaçay ve DEKOR camın sahibi iş adamı Mehmet Şahin itfaiye tarafından kurtarıldı. İlk müdahaleleri olay yerinde yapılan uçaktaki dört kişi çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Haberin Devamı

Vali Şahin: Üç mürettebat ve bir yolcu iyi

İSTANBUL Valisi Vasip Şahin, ‘Uçaktakiler iyi’ dedi, kazayla ilgili bilgi verdi: Dört kişi var uçak içerisinde, 3’ü mürettebat, 1’i yolcu. Hepsinin durumu iyi, herhangi bir can kaybı yok, hastanede tedavileri devam ediyor. Hepsi Türk vatandaşı. İki pilot, bir hostes ve bir yolcu. Basit de olsa yaralanmış durumda oldukları için tedavi altındalar. Havalimanı trafiğini çok kısa bir süre etkiledi ama hemen uçuşlar normale dönüştü ve şu anda yüzde 100 uçuş sağlanıyor havaalanımızda.