Gazete Vatan Logo

Facebook, YouTube’u geçiyor!

Yapılan bir araştırmaya göre pek çok şirket, video reklamlarını YouTube yerine Facebook üzerinde yayınlamayı tercih etmeye başladı.

Facebook, YouTube’u geçiyor!

Mixpo tarafından gerçekleştirilen ve Aralık 2014 tarihindeki verileri baz alan bir araştırma, şirketlerin yeni video reklamları için YouTube yerine Facebook’u tercih edeceklerini gösteriyor. ABD’li reklam sektörü devlerinin onda dokuzu ilerleyen dönemde video reklamları için Facebook’u düşünüyor. Son zamanlardaki yüzde 3.7’lik yükselişe rağmen, YouTube ise yüzde 5.5 farkla önde olan Facebook’un ardında kalıyor.

Öte yandan Instagram, Twitter ve LinkedIn gibi mecralar da güçlenirken, katılımcılar her bir platform için video reklam hedefleri olduğunu açıklıyor. YouTube ve Facebook harici platformlarda en hızlı yükselişin ise LinkedIn’de olması bekleniyor. Araştırma sonuçlarına göre “LinkedIn’de reklam vereceğim” diyenlerin oranı yüzde 9.3’ten yüzde 24.1’e çıkacak. LinkedIn, bu sayede video reklamlarında Vine ve Tumblr’ı geride bırakarak beşinci sıraya yükselecek.

Aynı araştırma, reklamverenlerin artık direkt videolardan öte, kullanıcıların interaktif olarak katılımda bulunacağı ve geri dönüşler alabilecekleri video reklamları istediklerini de gösteriyor.
Kinetic Social’ın verilerine göre ise Facebook, video reklamlarında 2015’e hızlı bir giriş yaptı. ABD’li reklamcılar bu platformda bir çeyrekten diğerine yüzde 14.4’ten yüzde 30.7’ye varan reklam verme oranlarına yaklaşmış durumda.
eMarketer’a göre bu sene 157.1 milyon müşteri (ABD’deki internet kullanıcılarının yüzde 60.5’i ve nüfusun yüzde 48.9’u) herhangi bir cihaz üzerinden Facebook’a erişmiş. Takvimler 2019’u gösterdiğindeyse ABD popülasyonunun yüzde 51.8’i ya da internet kullanıcılarının yüzde 62.1’inin Facebook üyesi olacağı öngörülüyor.
(techinside.com)

Haberin Devamı