Gazete Vatan Logo

Facebook yenileniyor!

Amazon'un bir süre önce Twitter'daki takipçilerine sunduğu "Şimdi Satın Al" düğmesi, görünüşe bakılırsa Facebook'un web sitesinde de boy göstermek üzere.

Facebook, yaptığı açıklamada firmaların satışlarını Haber Kaynağı ve kendi Facebook sayfaları üzerinden artırmalarına izin verecek "Satın Al" düğmesini test ettiğini söyledi. Sosyal devin bir blog gönderisinde yaptığı duyuruya göre bu işlev, masaüstünde ve cep telefonlarında reklamlarda ve Sayfa gönderilerinde, Facebook'u terk etmeden ürünleri direkt olarak satın almaya izin verecek.

Satın Al düğmesi, ABD'de şu an küçük ve orta boyutlu şirketlerle test ediliyor. Facebook, gizlilik konusunda endişe duyanların da gönlüne su serpecek bir açıklama yaparak, işlevi gizliliği önde tutarak geliştirdiklerini, ödeme deneyimini güvenli kılmak için gereken adımları attıklarını, kredi kartı bilgilerinin reklamcılarla paylaşılmadığını söyledi.

Facebook yeni bir uygulama ile kullanıcıları şaşırttı. Facebook'un yeni uygulamasının adı Mentions. Mentions ünlüler için yayınlanmış bir uygulama. Peki Facebook'un yeni uygulaması Mentions nedir? Neden ünlüler için Mentions uygulaması yapıldı? Facebook kullanıcıları Mentions'tan faydalanabilir mi? Facebook Mentions uygulaması ve ayrıntıları hurriyet.com.tr'de (Facebook Mentions Nedir?) Sadece Facebook tarafından doğrulanmış ünlülerin sayfalarının edinebileceği bu iOS uygulaması ile, ünlü kişiler kendileri hakkında yapılan her yorumu kolayca takip edebilecek. haber kaynağında tıpkı Twitter’da olduğu gibi başkalarının kendisi hakkında yapmış olduğu yorumları görecek olan ünlüler, sevdikleriyle iletişime daha kolay geçebilecekler.

Özellikle ünlülerin soru-cevap oturumlarında işe yarayacak olan bu uygulama, şu an için sadece ABD’deki doğrulanmış ünlülerin sayfaları için kullanılabilir durumda. Uygulamanın kısa süre içerisinde diğer ülkelerde de aktif hale geçmesi planlanıyor.

Facebook, ilk olarak sadece üniversite öğrencilerine açılmış, daha sonrasında tüm dünyadaki milyarlarca kişiye hizmet vermeye başlamıştı. Sosyal ağ şimdi ise benzer bir girişime imza atıyor.

iOS için sunulan yeni bir uygulama olan Facebook Mentions, sadece "halk figürleri" (orijinal adıyla "Public Figure") tarafından kullanılabiliyor. "Halk figürü" nedir diyorsanız, hemen açıklayalım: Bu tanıma ünlüler, gazeteciler, devlet yetkilileri, popüler marka ve şirketler giriyor. Yani uygulamayı sadece popüler ve/veya ünlü isimler kullanabiliyor.

Uygulama, Facebook'un markayı çok daha öne çıkaran bir sürümü ve arkadaşlarınızın yaptıkları yerine yeni gönderiler, fotoğraflar, videolar gibi öğeleri öne çıkarıyor. "Mentions" sekmesi ise sizin hakkınızda söylenenleri görmeyi kolaylaştırıyor ve Twitter'daki @ sekmesine oldukça benziyor.

Mentions, sosyal medya profillerini yardımcılarına yönettiren ünlüler için tasarlanmış. Ünlü bir kişilikseniz veya böyle bir kişinin asistanıysanız, uygulamayı buradan indirebilirsiniz.

Haberin Devamı