Gazete Vatan Logo

Facebook telefon şarjının yüzde 20'sini tüketiyor

Akıllı telefon kullanıcılarının en büyük sorunlarının başında gelen şarj ömrünü artırmak için yapmanız gereken çok basit bir işlem var. Facebook'un mobil uygulamasını cihazınızdan silmek.

Facebook telefon şarjının yüzde 20'sini tüketiyor

Tech World Zone adlı bir teknoloji sitesinin yaptığı teste göre, platforma sürekli yeni özellikler ilave eden Facebook bununla doğru orantılı olarak telefonların pilinin 5'te 1'ini tüketiyor.

Facebook'un mobil uygulamasının iPhone 6s'in şarjını yüzde 15 oranında azalttığı, Android cihazlarda ise bu oranın yüzde 20 olduğu belirtiliyor.

Peki Facebook'u akıllı cihazlarınızdan silmenin dışında nasıl şarj tasarrufu sağlayabilirsiniz?

Sanılanın aksine arka planda çalışan uygulamaları kapatmak pil tasarrufu sağlamak yerine telefonunuzun daha çok enerji harcamasına sebep oluyor.

Zira bu işlem sırasında iPhone'lar arka plandaki uygulamaları önce yeniden çalıştırıyor ve bu da cihazın normalden fazla enerji harcamasına sebep oluyor.

Bu nedenle ayarlar kısmında bulunan 'Genel' seçeneğinin içinde bulunan 'Arkaplanda Uygulama Yenile' seçeneğine tıklayarak kullanılmayan uygulamaları kapatmak iPhone kullanıcılarının şarj tasarrufu sağlamasına katkıda bulunuyor.