Gazete Vatan Logo

Facebook'tan kripto para kredisi müjdesi

Facebook`un kripto para birimi Libra ve dijital cüzdan uygulaması Calibra`nın Başkan Yardımcısı Kevin Weil, "Facebook herkesin kredi kullanmasını sağlayacak" dedi.

Facebook'tan kripto para kredisi müjdesi

Facebook'un Başkan Yardımcısı Kevin Weill, kullanıcılarına kripto para kredisi vereceğini duyurdu. Lizbon'da Web Zirvesi'nde konuşan Weil, tüm Libra cüzdanlarının "birlikte işlem görebilir" özellikli olacağını söyledi.

"HİÇ KREDİ KULLANMAYANLARA KREDİ SAĞLANACAK"

Facebook'un finans hizmetleri alanındaki çalışmalarını genişleteceğini vurgulayan Weil, bu aşamada dijital cüzdanlar üzerinde yoğunlaşılacağının altını çizdi ve bugüne kadar hiç kredi kullanmayanların da kredi kullanmalarını sağlayacaklarını vurguladı.

"HERKES DİJİTAL CÜZDAN OLUŞTURABİLECEK"

Herkesin Libra için dijital cüzdan oluşturabileceğine dikkat çeken Weil, bunlardan birinin de Calibra olacağının altını çizdi ve bunun da, müşterilerinin Facebook'un finansal ürününe güven duyma gereksinimi olmayacağı anlamına geldiğini vurguladı.

"HİÇ KİMSE LİBRA'NIN SAHİBİ OLAMAYACAK"

Facebook'un, otoritelerden izin almadan önce Libra'yı piyasaya sürmeyi düşünmediğini de vurgulayan Weil, hiçbir tekil firmanın Libra'nın sahibi olamayacağına da işaret etti. Facebook'un Libra'yı işletecek Libra Birliği gibi bir kar amacı gütmeyen oluşum istediğini ve bu projeye 100 ortak katılımı amaçladığını vurguladı. Libra Birliği'nin halen 20 ortağı bulunuyor.(Milliyet)

Haberin Devamı