Gazete Vatan Logo

Facebook'tan çalışanlarına büyük jest

Facebook'tan çalışanlarına büyük jest

Facebook kurucusu Mark Zuckerberg’in babalık iznine ayrılacağını duyurmasının ardından Facebook, çalışanlarına verdiği ücretli doğum iznini dört aya çıkardığını açıkladı.

Doğum izni/Babalık izni/Bebek izni, tüm tam zamanlı çalışanlar için nerede yaşadıkları ve cinsiyetleri fark etmeksizin geçerli olacak.

Anneler kadar babaların da yeni doğan bebekleriyle zaman geçirmeleri gerektiğine inanan Facebook’un bu yeni politikası 1 Ocak 2016 itibariyle uygulamaya alınacak.

Bu uygulamanın bebek evlat edinenler için de geçerli olacağını vurgulayan Facebook Global İnsan Kaynakları Başkanı Lori Matloff Goler konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Facebook olarak çalışanlarımızı ve onların önem verdikleri insanları desteklemeye odaklanıyoruz. Hayatlarının her evresinde onların yanında olmayı istiyoruz ve ücretli doğum izni bunun önemli bir parçası.

Pew Research araştırmasına göre babaların yarısı çocukları ile yeterli zaman geçirmediklerinden endişe ediyor. 1 Ocak 2016'dan itibaren aynı cinsten partnerler dahil yeni baba olmuş Facebook çalışanları, bebeğin bakımında birincil rol oynayıp oynamalarına bakılmaksızın bebekleri ile daha iyi bağ kurabilmeleri için dört ay ücretli izne ayrılabilecek. 2015 yılında bebek sahibi olmuş ya da evlat edinmiş anne babalar da bu izinden faydalanabilecek.

Haberin Devamı

Çalışanlar bebeğin doğumunun ardından bir yıl içinde istedikleri zaman ücretli izinlerini kullanabilecek. Çalışanlarımıza bu konuda her türlü esnekliği ve zamanı sağlayacağımızı bildirmek isteriz."