Gazete Vatan Logo

Facebook'taki son mesajı

Libya'da 27 yaşındaki Türk işçisi uzun namlulu silahla vurularak öldürüldü...

‘Buralar çok kötü, belki seni bir daha arayamam anne’

Libya’daki ayaklanma sonrası yaşanan olaylarda korkulan oldu. 27 yaşındaki Türk işçisi Yunus Emre Çelik, uzun namlulu silahtan çıkan kurşunların hedefi oldu. Çelik’in son görüşmesinde annesiyle bu sözlerle helalleştiği öğrenildi.



Trabzon’un Yomra İlçesi’ne bağlı Oymalıtepe Beldesi nüfusuna kayıtlı olan Yunus Emre Çelik, Trablus yakınlarındaki şantiyede bu sabah görevli olduğu vinçe çıkarken uzun namlulu silahla ateş açılarak öldürüldü. Türkiye’de iş bulamayınca Libya’ya giden olan Yunus Emre Çelik’in ölümü, memleketi Trabzon’un Yomra İlçesi’ne bağlı Oymalıtepe Belde’sinde arkadaşları ve ailesini yasa boğdu.

İş bulamayınca gitti

Bekar olan Yunus Emre Çelik’in çocukluk arkadaşlarından Aydın Önal ise, “Yunus Emre Çelik, evlenmek için para biriktirmek istiyordu. Bunun için 2.5 ay önce Libya’ya gitti” diye konuştu. Çocukluk arkadaşı Atilla Kalyon da “Burada iş bulamayınca yurt dışına gitti. İki gün önce annesini arayarak, ’Burada durum çok kötü. Belki sizi bir daha arayamam. Hakkını helal et’ demiş” diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Cuma günü getirilecek

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, cenazenin Tripoli kentindeki Zavia Caddesi’nde bulunan bir hastanede olduğunu ve Cuma günü Türkiye’ye getirilmesini beklediklerini açıkladı.

Acı haber hastanede verildi



Yunus Emre Çelik’in kalp hastası olan babası İsmail Çelik de haber verilmeden önce hastanede tedavi altına alındı. Serum takılan İsmail Çelik’e, oğlunun hayatını kaybettiği burada söylendi. Annesi Sevim Çelik’e de oğlunun öldüğü doktor kontrolünde söylendi.

‘Paralı sniper vurdu’

Türk-Arap Bilim, Kültür ve Sanat Derneği (TASCA) Başkanı Dr. Muhammed Adil, Çelik’i isyancıların değil, çeşitli Afrika ülkelerinden gelip orduya katılan paralı askerlerin öldürdüğünü” öne sürdü.

ÇALIŞTIĞI VİNÇTE VURULDU

Vinç operatörlüğü yapan Yunus Emre Çelik, son
nefesini de çalıştığı vincin üzerinde verdi. 27 yaşındaki Çelik, ailenin 4 çocuğundan en küçüğüydü.

FACEBOOK’TA SON MESAJI: ‘İnsan 2 kez annesinden ayrılır’

Libya’da çalıştığı şantiyede kurşuna hedef olarak hayatını kaybeden Yunus Emre Çelik’in son olarak 17 Şubat’da girdiği sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki mesajında, “İnsan iki kez annesinden ayrılır, bir doğarken bir ölürken. İnsan iki kez sevgiliye bağlanır, bir başlarken bir biterken. Ve insan bir kez kıymet bilir, o da elindekini kaybederken” sözlerine yer verdiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı