Gazete Vatan Logo

Facebook’ta yerel pazar!

Kullanıcıların ikinci el eşyalarını arkadaş gruplarına satmak için ‘Pazar Yeri’ adında bir platform kuran Facebook, doğrudan kâr etmeyeceği bu uygulamayı dünya çapına yaymayı hedefliyor

Facebook’ta yerel pazar!

Kişiselleştirilebiliyor

Facebook’ta her ay 450 milyon kullanıcı, platformdaki satış gruplarını ziyaret ediyor. Bundan istifade etmek isteyen sosyal medya sitesi, ikinci el alışveriş yapılmasına imkân verecek Pazar Yeri (Marketplace) adlı hizmet başlattı. Halihazırda Facebook üzerinden ikinci el alışverişi yapan kişiler, ürünlere çeşidine göre açılmış grup sayfalarından ulaşabiliyorlar. Facebook ise, yeni uygulaması ile ürünleri sadece arkadaş listesinden alınabilmesi gibi kişiselleştirme imkânları sunuyor.

Ödemeye dahil değil

İlk önce Avustralya, İngiltere, Yeni Zelanda ve ABD’de başlayıp hızla küreselleşmesi planlanan uygulama ile Facebook, kullanıcıların birbirlerine yakın kişilerden alışveriş yapmasını sağlayacak. Bu sayede yerel pazarlar oluşturmayı amaçlayan Facebook, karşılıklı peşin, PayPal veya banka havalesi ile yapılan ödemelere ise dahil olmayacak. Facebook’un doğrudan geliri olmayacak uygulamayı ‘kullanıcının siteden çıkmasını engellemek’ için yaptığı söyleniyor.