Gazete Vatan Logo

Facebook'ta canlı yayın dönemi başladı!

Sosyal Medya denilince akla gelen ilk uygulamalardan olan Facebbok yeni özelliği kullanıcıların hizmetine sundu. Fecebook cephesinde canlı video dönemi kullanıcıların hizmetine sunuldu. Canlı yayın dönemi özelliği ve Facebook hakkında merak edilen tüm detayları sizin için derledik. İşte ayrıntılar...

Facebook'ta canlı yayın dönemi başladı!

En çok kullanılan uygulamalarda başı çeken Facebook'ta yeni dönem başladı. Kullanıcılarını mutlu etmek konusunda gayet başarılı olan Facebook canlı yayın özelliğini kullanıcılarının hizmetine sundu. Facebook cephesinde yaşanan bu gelişmeler kullanıcılarını mutlu etmeyi bilen şirketin popüleritesini daha fazla arttıracağa benziyor. İşte Facebook'un Canlı yayın özelliğine ilişkin detaylar...

Mobil cihazların gelişmiş kamera yetenekleri ve mobil genişbant internetin yaygınlaşmasının yarattığı fırsatlardan biri, canlı video yayını oldu. Son yıllarda Periscope’la popülaritesi artan bu hizmet aslında bakılırsa uzun zamandır ücretli bir servis olarak sunuluyordu. Google‘ın da YouTube‘a eklemiş olduğu canlı yayın hizmetinin daha dikkat çekici hale gelmesini ise Facebook sağladı.

Geçtiğimiz yıl, onaylı profil ve onaylı sayfalar için Mentions uygulaması kapsamında mobil cihazlardan sunmaya başladığı canlı yayın özelliğini, bu yılın başında genel kullanıma açan Facebook, kullanıcıların profil veya sayfalarında geniş katılımlı canlı yayınlar yapma hizmetini zenginleştiriyor. Bunun adımlarından biri de süre kısıtlamasını kaldırmak oldu. Bugüne kadar 90 dakikalık bir canlı yayın limiti bulunuyordu.

Haberin Devamı

Facebook’tan 24 saat canlı video yayını fikri başlarda televizyon kanalları için önemli bir fırsat gibi görülse de, hem kullanıcılar hem de kurumlar açısından zengin imkanlar getirecek. Belgeselcilerin ve tanıtım hizmetine ihtiyaç duyan sektörlerin uzun süredir webcam üzerinden sunmaya çalıştığı canlı yayın servisi hem kolaylaşıyor, hem de çok daha geniş kitlelere ulaşacak hale geliyor.

Facebook’un kısa süre içinde yayımlayacağı güncellemeyle birlikte sınırsız canlı yayın özelliğini aktif hale getirmesi bekleniyor. Bu özelliğin de hemen tüm kullanıcılara mı açılacağı, yoksa yine onaylı profil ve sayfalara öncelikli olarak mı sunulacağı şu an için belirsiz. (Webrazzi)