Gazete Vatan Logo

Facebook nasıl kayıt olunur? Ücretli mi?

Dünya üzerinde en fazla kullanıcı rakamlarına sahip sosyal mecrası Facebook'a siz hala kayıtlı değil misiniz? Eğer Facebook'a giriş yapmak istiyorsanız tüm bilgileri sizin için derledik. Facebook' nasıl kayıt olunur? Tüm bilgiler haberimizde...

Facebook nasıl kayıt olunur? Ücretli mi?

Günümüzde sosyal ağların etkinliği tartışılmaz bir hale geldi. Adeta hayatımızın her anında varolan sosyal ağların en önemli temsilcisi ise Facebook. Dünya çapında milyonlarca kullanıcısı bulunan Facebook kayıt aşaması içi neler gerekli? Siz de sosyal medya dünyasıyla tanışmak istiyorsanız haberimize göz atmanızda fayda var. İşte Facebook ile ilgili ayrıntılı bilgiler...

FACEBOOK GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

FACEBOOK İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Facebook'a nasıl kayıt olunur?

Facebooka kayıt olmak için öncelikle bir mail adresi gereklidir. Facebook üyeliği tamamen ücretsizdir ve bu uygulama her zaman ücretsiz kalacaktır. Facebooka kaydol seçenekleri için gerekli olan mail adresi bu ücretsiz adımlarda gereklidir. Maile gelen doğrulama kodları ya da linkleri hesabın aktive olması için gereklidir. Ardından belirli bilgiler siteye bildirildikten sonra üyelik işlemi tamamlanabilir. Facebooka kaydol işlemleri işte bu kadar kolaydır. Başka bir dünyayı içinde barındıran facebook, bugünlerde herkesin sevgilisi haline gelmiştir ve çocuklar bile bu uygulamayı kullanmaktadır.

Haberin Devamı

Facebook'tan yeni uygulama

Facebook, sanal gerçeklik deneyimini mobile getiriyor. WSJ'nin konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre Facebook bunu 360 derece videoları destekleyen ayrı bir uygulamayla yapmaya hazırlanıyor. Uygulama, kullanıcıların 360 derece videoların açısını telefonlarını hareket ettirerek değiştirmesini sağlayacak. Sanal gerçeklik alanı Facebook'un Mart 2014'te Oculus VR'ı satın almasından bu yana artan bir ilgi görüyor. Samsung'dan Sony'ye farklı üreticiler ve çok sayıda farklı girişim sanal gerçeklik üzerinde çalışmaya devam ediyor. Son kullanıcıya yönelik ilk sanal gerçeklik başlığını önümüzdeki yıl piyasaya sunacağını açıklayan Oculus'un,Rift ile endüstride daha ciddi bir hareketlilik yaratması bekleniyor. Facebook'un bugün mobil için geliştirdiği belirtilen sanal gerçeklik uygulaması ise Oculus'a göre yüzeysel bir deneyim sunuyor ve bu açıdan Google'ın video (YouTube) öncelikli sanal gerçeklik adımına karşı atılmış gibi görünüyor. (Google'ın Cardboard ile başlayan sanal gerçeklik stratejisiyle ilgili Google Sanal Gerçekliği YouTube İçin mi İstiyor? incelememi görebilirsiniz. ). En azından haberin bize düşündürdüğü bu. Zira, Facebook Video'yu YouTube karşısında konumlandıran Facebook'un, 360 derece videolar konusunda da YouTube'u yakalamasını sağlayabilir. Facebook'un mobilde Google'a karşı üstünlüğü de bu açıdan bir avantaj olabilir. Bununla birlikte, Facebook'un iOS ve Android için geliştirdiği belirtilen uygulama, sanal gerçekliğin Oculus'tan çok daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlayabilir.

Haberin Devamı

WSJ'nin kaynakları erken geliştirilme aşamasında olan Facebook VR mobil uygulamasının yayınlanıp yayınlanmayacağının henüz net olmadığını belirtiyorlar. Uygulamanın yayınlanması durumunda yeni bir hit olup olmayacağı konusuna söz konusu Facebook olduğu için şüpheyle yaklaşabiliriz. Facebook, son dönemde çok sayıda bağımsız uygulama yayınlasa da, bunların çoğunluğu uygulama mağazalarının ücra köşelerinde yaşamlarına devam ediyorlar, mobil uygulamaların çoğunluğu gibi.

Haberin Devamı

Facebook'tan yanlış 'Güvende misin' uyarısı

Pakistan'da 65 kişinin öldüğü intihar saldırısın sonrasında Facebook, 'Güvende misin?' uyarısını yanlışlıkla New York'ta yaşayanlara gönderdi.

Facebook, uyarının yanlışlıkla Pakistan'ın Lahor kenti dışında yaşayanlar göndeirldiğini belirterek, "Özür" mesajı yayınladı.

New York'taki Facebook kullanıcıları da kendilerine gelen uyarının ekran görüntüsünü Twitter ve Facebook hesaplarından paylaştı.